Wersja do druku

141 stron: « < 102 103 104 105 106 107 108 > »

Mistrz Krawiectwa
Rzeczywiście, szefowe mnie "zafalbankowały" dokumentnie. Początkowo miało być to 12 szt.takich kiecek, więc szycie szło mi dobrze, jedna z koleżanek pomagała przy krojeniu i uszyła te różyczki do paska. Ale w pewnym momencie jedna szefowa zaczęła coś kręcić i wreszcie wykrztusiła, że jeszcze będą do szycia następne 24 szt.. Bała mi się to odrazu powiedzieć. Cóż robić' "Pani każe- sługa musi". Przy trzydziestej chyba sukience miałem kryzys. Musiałem przerwac to szycie na pół dnia, uszyłem na luzie dla jednej klientki spódniczkę ( BEZ FALBANEK !!!), no i po tym udało mi się jakoś zakończyć ten falbankowy maraton.
Na razie mam dosyć falbanek, chociaż te sukieneczki są efektowne. Przykro mi się trochę zrobiło, kiedy dowiedziałem się, że taka kiecka gdzieś w butiku kosztuje niecałe 150 zł, a tyle w niej jest pracy.
Ale ja cen nie ustalam.

Stara Gwardia
Śliczne te falbanki :) choć rozumiem, że masz ich dość. Po takiej ilości....
A ja właśnie siedzę nad długą spódnicą- falbankową inaczej. Bo takie inne te falbanki. Jak skończę to wrzucę do siebie :), a męczę się już przy niej trochę....wrrrrr
Ślicznie jak zawsze Wojtku, wszystko najwyższej klasy, stwierdzam że wieki mnie nie było na Twoim wątku, z tego co już przejrzałam najbardziej przypadła mi do gustu sukienka ze strony 100 niebieska z paskiem, urocza !!!!!

Artur

Świeżynek
Jestem pod ogromnym wrażeniem! Oglądam sobie te wszystkie przepiękne sukienki, a tu trafiam jeszcze na taką informację - Wojtek piszę: "a jeszcze w domu czekały na mnie jak zwykle wszystkie prace domowe (pranie, prasowanie, sprzątanie, coś uszyć dla Żonki)". Jestem w szoku, jaki jesteś pracowity!Chyba dla przykładu pokażę ten wątek mojemu mężowi :)

Pozdrawiam serdecznie :)

Aneta Małgorzata Anna
http://projektsukienka.blogspot.com/
Stara Gwardia
falbankowe cudeńka
Podziwiam za wytrwałość i sumienność.
Te falbanki fajnie maskują niedoskonałości :-D
Stara Gwardia
Wojtku piękna ta falbaniasta sukieneczka.....to falbanki pewnie CI sie snia po nocach hihi...wpisuj się na zlot kolego, bo Arturro znów będzie rodzynkiem
Mistrz Krawiectwa
Udało mi się "wyrwać" parę dni urlopu i ten falbankowy "zawrót głowy" chyba mi przeszedł. Nadal kocham sukieneczki z falbankami , są takie słodkie i bardzo kobiece.
Dzisiaj, jak wróciłem do pracowni, to kończyłem dla klientki taką sukieneczkę na wesele, chyba nieżle się prezentuje, bo dziewczyna zgrabna i bardzo fajnie mi się szyło, wystarczyła tylko jedna przymiarka.
A na jutro szefowe przygotowały mi do szycia serię ślicznych, zwiewnych i bardzo kolorowych sukieneczek, wrzucę potem fotki.

Aneto Małgorzato Anno: ta moja "pracowitość", czyli wszelkie prace domowe, wynika z nakazu mojej małżonki, która swojego czasu zażyczyła sobie, abym przejął te domowe obowiązki i tak zostało. Ja osobiście wolę szycie, ale wcale się nie wstydzę, że piorę , sprzątam, prasuję, bo robię to ku zadowoleniu i wygodzie mojej Pani i taka moja rola na tej ziemi - bezgranicznie służyć swojej Pani.

--- Ostatnio edytowane 2012-07-17 00:41:34 przez Wojtek ---

141 stron: « < 102 103 104 105 106 107 108 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.