Świeżynek
![]() |
|
![]() Witam Was serdecznie. Na to forum przyprowadził Mnie jak po sznurku wujek Google. W zasadzie nie szyję, więc po co tu jestem? Po to żeby czegoś się nauczyć. Moją pierwszą miłością była maszyna typu "Singer" na pedał , która stała u mojej babci w pokoju. W szafie babcia miała ukryty wór ścinek materiałów powiązanych w pęczki, którego nie pozwalała ruszać(szyła bawełniane podomki na sprzedaż w ciężkich czasach). Mając lat 10 może 12 podkradłam ścinki i "uszyłam" kolorowe , patchworkowe (wtedy jeszcze nawet nie wiedziałam, że taka nazwa istnieje) kosmetyczki. (Babcia do końca życia się nie dowiedziała ile wtedy igieł połamałam ![]() Kiedy babcia była na łożu śmieci (ja już miałam 19 lat) powiedziała mi, że kupiła dla mnie na prezent ślubny maszynę do szycia (łucznik). Niestety ślubu mojego nie doczekała i również nie zdążyła mnie nauczyć szyć. Odziedziczyłam za to po niej zdolność do szydełkowania z czego intensywnie korzystam. Rejestrując się tutaj jak wcześniej zauważyłam mam nadzieję się czegoś nauczyć. Przytłacza mnie ogrom wszędobylskich, jednakowych ciuchów!!!! Lubię być oryginalna!, ale oczywiście bez przesady! Nie cierpię oglądać na ulicy n-tą kobietę w tej samej bluzce lub spódnicy. Jak od matrycy. Kocham się obecnie w ciuszkach szydełkowych, które sama sobie tworzę. Zachwycają mnie także szydełkowe torby, torebki, saszetki. Starałam się nie raz uszyć do nich podszewki, ale to była totalna klapa ![]() I od tego chciałam zacząć: jak uszyć podszewkę do torebki? Na razie na nic więcej się nie decyduję, bo już na pewno skrojenie bluzki lub spódnicy to dla mnie za wysokie progi. Przepatrzyłam całe forum i bardzo mi się tu podoba. Zajrzałam na blog Monikowo i właścicielka bardzo zachęcająco tłumaczy i filmuje wszystkie wykroje i szycie . Myślę, że zostanę na dłużej. ![]() Jedna z moich torebek z "wymęczoną" podszewką |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
witaj
torebka przepiękna ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
witaj
![]() |
|
Witam, ale piękna torebeczka !!! ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Twoja historia jest bardzo ciekawa. Ja osobiście nigdy nie miałam żadnych predyspozycji do szydełkowania, ponieważ paskudnie mnie to nudzi, więc podziwiam osoby, którym się chce. Widać, masz po babci dar, którego warto wykorzystać. Jeżeli do tego dodasz umiejętność szycia, przy której perfekcjonizm jest ważny, można powiedzieć, że masz zapewniony sukces w szyciu i zadowolenie ![]() ________________________________________________________
Zapraszam serdecznie:
http://sylwia.szyje.com.pl/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za tak ciepłe przywitanie. Na razie nie będę się udzielać na forum, bo nie mam doświadczenia (no chyba, że w dziale robótek ręcznych:kwadr
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Pytaj, od tego jest forum, a kto pyta nie błądzi ( ponoć ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Gabi ciekawa historia ![]() ![]() ![]() Witaj i czuj się tutaj dobrze. Torebka bombowa!! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
kolejna torebka tym razem trochę "szyciowa"
|
|
Świeżynek
|
|
...widzę, że nie tylko ja jestem świeżynką
![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-07-26 02:57:38 przez agdy --- |