Stały Bywalec
![]() |
|
Na forum trafiłam ze statystyk własnego bloga i od razu założyłam tu konto.
Szyję zaledwie od kilku miesięcy, a dokładnie wznawiam szycie po kilkunastu latach przerwy (jako nastolatka namiętnie produkowałam pluszowe zwierzątka ;]). Zaczęłam od sukienek i spódnic inspirowanych latami '50 - gdyż w tym stylu ubieram się od dłuższego czasu. W tej chwili intensywnie poszukuję wełnianego weluru na płaszcz z ostatniego numeru Burdy. Pozdrawiam serdecznie wszystkich uczestników forum! ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Witam serdecznie
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Witam serdecznie. Zaglądnęłam na Twojego bloga i muszę przyznać, że roooobi wrażenie ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Witaj na naszym forum ludzi "zarażonych" szyciem. Ja również zajrzałem na Twój blog i jestem pod wielkim wrażeniem. Kocham modę z lat 50, 60., te piękne rozkloszowane sukienki i spódnice, cała kwintesencja kobiecości.
Wielka szkoda, że tak niewiele pań stosuje taką modę, a preferuje ciągle spodnie. Mnie nieraz trafi się do szycia taka sukienka, krojona z pełnego klosza, szyję się taki ciuszek z wielką przyjemnością. Pozdrawiam..... |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Bardzo dziękuję!
Cieszy mnie przeogromnie, że blog przypadł Wam do gustu ![]() @Wojtek: Noszenie odzieży w takim stylu, to nadal dla większości naszych rodaków przejaw babciowatości ;>. Pozdrowienia! ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
O cześć ![]() ![]() ![]() Suknie masz obłędne! ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Witam, witam! Jaki świat (internetowy) jest mały.
Ogromnie mi miło, że się suknie me podobają ![]() Pozdrowienia! ________________________________________________________
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
Witam Cię serdecznie
Właściwie mogę powiedzieć ziomalka. Jesteś kolejną stlistką w naszych progach. Podziwiam Cię za Twój styl. A czy filmy,muzykę z tamtych lat też uwielbiasz? Pozdrawiam Artur ________________________________________________________
Artur
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ogromnie dziękuję za tak miłe słowa, choć stylistka ze mnie żadna ;].
Muzyką owszem, natomiast filmy wolę współczesne, a stylizowana na tamte lata. Pozdrawiam serdecznie ________________________________________________________
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Kiedyś, kiedyś szyłem taka kolorową sukieneczkę w Twoim stylu lat 60. Znalazłem fotkę, moze już kiedyś to wklejałem, nie pamiętam, więc jeszcze raz ją prezentuję na swoim wątku, zapraszam ! Śliczne są takie kiecki. Jeszcze pod koniec lat siedemdziesiątych, kiedy byłem chłopakiem i uczyłem się krawiectwa w pracowni, to zdarzały się klientki z zamówieniami na takie szerokie, kolorowe sukieneczki. Pamiętam, że szyłem parę razy haleczki pod takie sukienki.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.