Świeżynek
![]() |
|
NA szydełku robię od roku, głównie serwetki (każdy stół ma już własną
![]() Koronkę naszyłam na dekolt sukienki o kroju prostokąta i jestem z niej strasznie dumna jako, że to pierwsza praca w tej dziwnej technice |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ależ to ładne.Gratujacje takiej precyzji.Masz być z czego dumna.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję bardzo, cieszę się że komuś się moja praca podoba
![]() Technika ta (Romanian point lace, nie mam pojęcia jak po polsku) jest bardzo przyjemna, w 3 wieczory robi się taką koronkę. Nad wzorem myślałam tylko bardzo długo bo nie chciałam brać gotowca który i tak byłby do dopasowania. Teraz bawię się freeformowymi bransoletkami, zobaczymy co z tego wyjdzie. |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Śliczna jest, powinnaś sprzedawać swoje prace, czy to bardzo czasochłonna technika, bo na taką wygląda? ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Świeżynek
![]() |
|
PIĘKNA !!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję Wam bardzo.
Postaram się zrobić zdjęcia serwetek i biżuterii, ale nie mogę się zebrać za wykrochmalenie ich po tym jak były ostatnio prane.
Jak ma się wzór na papierze to wystarczy zrobić odpowiedniej długości sznurek na szydełku, z automatu przed telewizorem idzie. Potem przyfastrygowuje się go do jakiegoś dość sztywnego materiału wg. wzoru i wypełnia tymi jakby haftowanymi rzeczami igłą. Na końcu wystarczy odfastrygować, ewentualnie przeprasować i przyszyć do materiału docelowego. Mi jak pisałam jakieś 3 wieczory to zajęło, nie wiem jak to na godziny przeliczyć, boję się, że koło 15-20godz może być, ale to była pierwsza rzecz tą techniką, więc trwało to dłużej, trochę musiałam pruć a przymocowanie do materiału sznurka było katorgą bo nie miałam wystarczającej ilości szpilek.Ale mimo to polecam technikę bo nie trzeba mieć wzoru dopasowanego do kształtu rzeczy. |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ooo, pięknie! Jeszcze się nie spotkałam z taką techniką!
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Bardzo piękna i misterna praca ![]() pozdrawiam, ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Poszukałam: koronka rumuńska, arabeska lub makrama szydełkowa. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki
![]() Robiłam ją w styczniu i wtedy korzystałam z zagranicznych stron bo na nich więcej znalazłam |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.