Świeżynek
![]() |
|
Właśnie rozpoczynam swoją przygodę z krawiectwem. Pierwszy raz zaczęłam poważnie myśleć o krawiectwie w gimnazjum, ale stchórzyłam. ;p Zmarnowałam trochę czasu w ogólniaku, ale teraz mam zamiar uczyć się w toruńskiej policealnej Szkole Projektowania i Konfekcjonowania Odzieży. Czy ktoś się tam uczy albo już skończył i może podzielić się doświadczeniami i wrażeniami?
![]() Niedawno dostałam Łucznika i powoli staram się go opanować. Staram się nie przeszyć sobie palców i powoli zmierzam do uszycia pierwszej spódnicy. Mam nadzieję, że choć jeszcze słabo doświadczoną przyjmiecie mnie ciepło i proszę o udzielanie w razie potrzeby rad ratujących życie ![]() Pozdrawiam Ania |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
witamy i powodzenia w nauce szycia ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witamy Cię serdecznie Kocie w pracowni ![]() Na naukę nigdy nie jest za późno i wiele osób z forum Ci to powie. Jeżeli rzeczywiście czujesz, że szycie jest dla Ciebie prawdziwą pasją, to znaczy, że dobrze trafiłaś! Tu możesz zapytać się o wszystko i na pewno uzyskasz odpowiedź ![]() A można wiedzieć, w którego Łucznika zainwestowałaś? --- Ostatnio edytowane 2012-08-09 10:05:52 przez Sylwia.szyje --- ________________________________________________________
Zapraszam serdecznie:
http://sylwia.szyje.com.pl/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za miłe przyjęcie.
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ahaa, a to widziałam ją naocznie ![]() ![]() ________________________________________________________
Zapraszam serdecznie:
|
Administrator
![]() |
|
Aniu witaj!
Fantastyczną szkołę zaczynasz, piękne plany na przyszłość - powodzenia, wytrwałości i wielu pomysłów życzę ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie jest najgorzej, ale zacina się. W czasie szycia czasami nić niespodziewanie się zacina i napina do granic możliwości. Wydaje mi się, że coś nie gra w bębenku, ale nie jestem pewna. Nie jestem specjalistą, ehhh... Nie chcę narzekać, bo w sumie sprezentował mi ją dziadek. Ogółem początkowo miałam otrzymać starego Łucznika mojej babci, ale chcieli mi chyba sprawić przyjemność i kupili nowego. Niestety to już nie to samo co dawniej i nie ma porównania.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zawsze będziesz mogła poprosić o wypróbowanie starego Łucznika "celem porównania" ![]() ________________________________________________________
Zapraszam serdecznie:
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję. To moje prawdziwe marzenie i dam z siebie wszystko. Dopiero zaczynam szyć, ale już czerpię z niego dużo przyjemności.
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Starego Łucznika obserwowałam w działaniu całe dzieciństwo, więc wypróbowanie go będzie zaszczytem, ale nie tylko, bo druga babcia ma starego czarnego singera, jeszcze na drewnianym stoliku z metalowym mechanizmem na dole. On też korci mnie od dawna.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.