Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Stara Gwardia
Zainteresowała mnie ta maszyna, ale nie znalazłam w necie żadnej opinii użytkowników. Czy ktoś na forum zetknął się z takim sprzętem? Coś zamiast mojej marudnej 12-letniej husqvarny, do domowego szycia.
Stara Gwardia
Jakiś czas temu natknęłam się na nia w sklepie,bardzo mnie zaciekawiła,niestety nie miałam okazji dlużej się jej przyjrzeć ,gdyż mąż mnie ponaglał.
Stara Gwardia
Aga ,a kupiłaś ją sobie?
Administrator
Pierwszy raz słyszę o takiej marce - to coś od Juki?
W każdym razie maszyna interesująca, cenowo przystępna, bogate wyposażenie no i komputerowa. Hmm wygląda sympatycznie.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Myslę ,że to chyba oddzielna marka,ale maszyna "na żywo" wygląda imponująco,wcześniej też nie słyszałam o sirubie mimo ,że to podobno dość znana marka.
http://www.maszyny-do-szycia-sklep.pl/towar/131/siruba-hsp-6854.html ,ciekawe czy faktycznie tak świetnie radzi sobie z tyloma warstwami bawełny.
Administrator
Aga mam pomysł - kup ją a potem opisz wrażenia :D 2 lata gwarancji to całkiem sporo choć nie powiem - mogły być 3 lata.

Stara Gwardia
Cena bardziej korzystna niż za Janome 601. I więcej ściegów.
Widziałam na żywo, z wyglądu nie sugeruje słabej jakości. Nie wiem, jakie powiązania ma Juki z Sirubą, ale jeśli jest producentem ich maszyn, to warto się skusić.
Dzięki za opinie. Chwilowo chyba porzuciłam myśl o nowej maszynie, choć stara dale rzęzi. Na tyle porzuciłam (bo inne rzeczy mam na głowie), że zapomniałam, że taki wątek założyłam i że w ogóle się taką maszyną interesowałam. Ale dobrze, że wątek jest, przynajmniej sobie przypomniałam.

--- Ostatnio edytowane 2012-10-01 20:42:34 przez AgaM ---
Administrator
Szkoda, szkoda miałam nadzieję, ze pojawi się opinia na temat tej maszyny :)

Świeżynek
Ja niedawno kupiłam maszynę Janome xl 601 we Wrocławiu. Ponieważ tam nie mieszkam zapowiedziałam się na sobotę i pytałam czy ma takie, a takie modele maszyn, które mnie interesowały, żeby nie jechać na darmo. Pytałam też o sirubę i ten konkretny model bo miał fajne ściegi i bardzo przystępną cenę. Ale Pan powiedział, że najlepsze maszyny do szycia na świecie to Janome, więc już nie pytałam dalej. Z resztą mam wrażenie że Siruba jest podobna w budowie do Brother ds 120 i 140, które są maja takie zaokrąglone ramię i raczej mało miejsca pod nim. Na jakimś forum dziewczyny o tym pisały. Ale przypuszczam, że napewno Siruba szyje dobrze, bo mój ulubiony sprzedawca maszyn byle czego by nie sprzedawał:-)

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.