|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Poratujcie dobrą radą, proszę. Uszyłam w życiu wiele bluzek, ale idzie mi to coraz gorzej
Mam już taką jedną z tego wykroju, jest dobra, więc kolejna i same z nią problemy. Wyszła za wąska mimo poszerzania. A teraz te rękawy. Jeszcze ciut za nisko wszyłam. Czy mam obciąć jakiś cm (skrócić ramię)? Wklejam zdjęcia. Kiedyś Ania czeremcha poradziła mi podwyższenie, więc dwa zdjęcia są z pudełkiem zapałek. --- Ostatnio edytowane 2012-08-28 15:10:25 przez AgaM --- |
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
wszyj glebiej moze ten rekaw,zeby szew byl "wyzej" bardziej na ramieniu, lub zetnij troche w otworze na rekaw, i wtedy przyfastryguj i zobacz cyz jest ok, jak ok to wszyj ponownie.
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Jeśli nie chcesz wszywać poduszek, to najpierw powiększ skos ramienia, dla rekompensaty - pogłęb pod pachą, a sam rękaw wszyj przynajmniej 1-1,5 cm wyżej Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Dzięki za odpowiedzi
Dodane: Rękawy wszyte, choć mam wrażenie, że trochę szew ramienia przekręcony. Ale muszę przyznać, że talent mam. Przy odcinaniu nadmiaru zapasu szwu rękawów zrobiłam piękną przecinkę na karczku tyłu. No załamka Co zrobić, żeby obciachu nie było? --- Ostatnio edytowane 2012-08-31 10:34:28 przez AgaM --- |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Poradźcie, please, co z tą dziurą...
|
|
|
Stara Gwardia
|
|
|
podklei flizelina zanim sie na dobre rozejdzie
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Wycinam, robię pionową wstawkę, na szczęście jakieś resztki tkaniny mam.
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Aga, zrób podwójny karczek tzn. taki jak w męskich koszulach, dużo lepiej się układa, nadciętą część schowaj pod spód ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Niestety aż tyle tkaniny nie mam w jednym kawałku
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook