Stara Gwardia
![]() |
|
Poratujcie dobrą radą, proszę. Uszyłam w życiu wiele bluzek, ale idzie mi to coraz gorzej
![]() Mam już taką jedną z tego wykroju, jest dobra, więc kolejna i same z nią problemy. Wyszła za wąska mimo poszerzania. A teraz te rękawy. Jeszcze ciut za nisko wszyłam. Czy mam obciąć jakiś cm (skrócić ramię)? Wklejam zdjęcia. Kiedyś Ania czeremcha poradziła mi podwyższenie, więc dwa zdjęcia są z pudełkiem zapałek. --- Ostatnio edytowane 2012-08-28 15:10:25 przez AgaM --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
wszyj glebiej moze ten rekaw,zeby szew byl "wyzej" bardziej na ramieniu, lub zetnij troche w otworze na rekaw, i wtedy przyfastryguj i zobacz cyz jest ok, jak ok to wszyj ponownie.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Jeśli nie chcesz wszywać poduszek, to najpierw powiększ skos ramienia, dla rekompensaty - pogłęb pod pachą, a sam rękaw wszyj przynajmniej 1-1,5 cm wyżej ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Dodane: Rękawy wszyte, choć mam wrażenie, że trochę szew ramienia przekręcony. Ale muszę przyznać, że talent mam. Przy odcinaniu nadmiaru zapasu szwu rękawów zrobiłam piękną przecinkę na karczku tyłu. No załamka ![]() Co zrobić, żeby obciachu nie było? --- Ostatnio edytowane 2012-08-31 10:34:28 przez AgaM --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Poradźcie, please, co z tą dziurą...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
podklei flizelina zanim sie na dobre rozejdzie
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wycinam, robię pionową wstawkę, na szczęście jakieś resztki tkaniny mam.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Aga, zrób podwójny karczek tzn. taki jak w męskich koszulach, dużo lepiej się układa, nadciętą część schowaj pod spód ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niestety aż tyle tkaniny nie mam w jednym kawałku
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.