Świeżynek
![]() |
|
Witam!
Jestem kompletnym laikiem w kwestii szycia od podstaw ubrań, jedynie zajmuję się obróbkami gotowych - doszywam, odpruwam, skracam i kombinuję tak, aby ubiór nabrał indywidualnego charakteru. Dlatego w kwestii uszycia sukni zwracam się do Was, którzy macie większe doświadczenie i wprawne oko. Otóż sprawa jest taka: zbliża się dla mnie ważna uroczystość, zaczęłam więc poszukiwania idealnej kreacji. Ale że suknie w przystępnych cenach są z satyny/tafty/ innego świecącego się lub brzydkiego materiału, postanowiłam suknię uszyć, w ostateczności skorzystać z pomocy krawcowej. Ale nie mam pojęcia jak zacząć; jaki kupić materiał, ile, czy szyć z wykroju (i czy w ogóle zajdę taki wykrój) i czy uszycie takiego cuda jest osiągalne. Proszę więc Was o pomoc - wskazówki, jak zabrać się do pracy. Będę baardzo wdzięczna za jakiekolwiek wsparcie. Pozdrawiam serdecznie! --- Ostatnio edytowane 2010-08-28 13:33:05 przez madz --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Piękna sukienka,na pewno warto spróbować .Myślę,że jak znajdziesz krawcową,która się podejmie szycia to pokaż jej zdjęcie sukienki powinna poradzić w kwestii materialu.Napisz w jakim rejonie mieszkasz wtedy moze ktoś z nas podpowie Ci gdzie masz szukać.Swoją drogą nasi panowie z forum dali by radę stworzyć to cudo.
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Jestem z Podkarpacia, jestem skłonna szukać krawcowej i materiału w całym województwie
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Szyfon na wierzch i satyna na spód. Sukienka - wbrew pozorom - nie jest skomplikowana dla doświadczonej krawcowej. Za to na pewno trudno byłoby uszyć ją dla samej siebie - chyba, że się dysponuje manekinem /kwestia modelowania gorsu na sylwetce/.
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Sukienka jest piękna i tak jak pisze Ania-Czeremcha nie jest skomplikowana do szycia. W miarę doświadczona krawcowa powinna mieć wykrój do takiej sukienki.
Potrzeba co najmniej 4,50 do 5,00 m szyfonu , przy szerokości 1,40 m oraz na podszewkę satyna lub żorżeta. Powodzenia w szyciu takiej kreacji !! |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.