Wersja do druku

4 strony: < 1 2 3 4

Świeżynek
Tak tak, do dzinin. Blog mi pomógł, dziękuje

--- Ostatnio edytowane 2016-07-05 08:52:32 przez MrowciaM ---
Świeżynek
Mam niestety dokładnie ten sam problem co Mrowcia... Mogłabyś powiedzieć co dokładnie zrobiłaś że podziałało?
Podlinkowany wpis przeczytałam od deski do deski... I nadal przepuszcza czasem część, a czasem wszystkie ściegi po prawej stronie. lewa strona ok. Jeśli podmienię nitki w igłach, nadal problem jest z tą samą igłą :/
Prawa nitka jest luźniejsza i wtedy nie łapie pod spodem,później podciągacz wyrównuje różnicę, i później albo znowu prawa jest luźniejsza, albo przez kilka ściegów są tak samo napięte, i dopiero później prawa znowu "zwisa" przy igle.... (fot)

Z poprzednią igłą nie miałam takiego problemu, niestety, złamałam. Teraz z tą do ładu nie mogę dojść (Beissel).
Będę wdzięczna za każdą pomoc

EDIT
Ah, zapomniałam dodać. Szyję po dzianinie single jersey, a igła jest do strechu.

--- Ostatnio edytowane 2016-11-17 11:54:32 przez Koszatek ---

--- Ostatnio edytowane 2016-11-17 11:57:43 przez Koszatek ---
Mistrzyni Krawiectwa
Wygląda jakby jedna z nitek - piszesz, że prawa? - w ogóle nie reagowała na działanie naprężacza. Czy obie dobrze weszły w naprężacz? Bo może być tak, że jedna weszła, a druga - już nie... Spróbuj zmniejszyć trochę naprężenie nici górnej, zobaczymy czy weszła.

Przepuszczanie ściegów - gdy zdarza się w igle podwójnej - to raczej w lewej igle, bo chwytacz pracuje od prawej do lewej, więc nitkę z prawej igły powinien zawsze chwycić... Chyba...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Na szczęście, albo niestety okazało się że to wina igły. Mimo że nowa, to coś z nią było nie tak.
Kupiłam nową, innej firmy, i bez najmniejszego problemu szyje nie przepuszczając ani jednego ściegu :)
Świeżynek
Ja też mam kłopot ze ściegiem z podwójnej igły.
Robiłam wykończenie dołu t-sheetu i z prawej strony wyszło super a od spodu od pewnego momentu same warkoczyki...
Rzuciłam koszulką i czekam na natchnienie żeby to spruć i spróbować jeszcze raz. Tym bardziej że ten dół taki jakby ciężki wyszedł. Pewnie niepotrzebnie podwinęłam na dwa razy zamiast na raz i przeszyć tak żeby krawędź materiału była w szwie.
A jeszcze materiał był z tzw. rękawa i nie mogę rozprasować tego fabrycznego zagięcia... Ech!
Stara Gwardia
Hej Dziewczyny, zajrzyjcie tu: http://zorzet.pl/podwojna-igla-jak-szyc/
Świeżynek
Jakłucznik, wczoraj akurat to czytałam :)
A tutaj też są fajne pomysły dla podwójnej igły. Linka nie mogę jeszcze wklejać wiec trzeba by sobie przeklepać do googla :):

mana-j.blogspot.nl/2016/09/trzy-triki-przydatne-przy-szyciu

A t-shirt już mam spruty dół i czeka na ponowne podszycie. Może w weekend się w końcu uda.

--- Ostatnio edytowane 2018-03-06 09:34:22 przez lawinka ---

4 strony: < 1 2 3 4

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.