Świeżynek
![]() |
|
Cześć,
Czy ktoś z Was ma wspomnianą Burdę? Mam egzeplarz francuski, i chociaż koszulka 115 jest bardzo prosta i aż wstyd pytać, to jestem w stanie rozgrysć jak oni szyją ramiączka... Jakby mi ktośtu przekleił instrukcje tylko do nich, to bym była bardzo wdzięczna ![]() Wycięłam dwie takie latkie jak rozpisane, złożyłam na pół i zszyłam i wyszły takie ścięte trójkąty. Do przodu jak to przyszywam, to jest ok, ale jak to ja mam przyszyc w taki sam sposób do tył€, skoro jest inny kształt łątki z tej strony? Może coś pokręciłam, ehh. Po polsku nie jest łatwo, ale w innym języku to już masakra. Dzięki z góry za pomoc ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-09-12 09:42:23 przez Agata --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kliny ramienia złożyć wzdłuż przerywanej linii na pół, ;ewą stroną do środka. Zszyć brzegi, zostawiając otwór w szwie. Kliny wywrócić, zszyć otwór.
Na górnym brzegu przodu i tyłu odmierzyć i zaznaczyć 7-7,5-8,5-9-10-10,5 cm na rozcięcia ramion. Kliny ramienia najpierw przypiąć od spodu do górnego brzegu przodu w taki sposób, aby brzeg przodu leżał na klinie na szer. 1,5 cm (cienka linia na konturze części), a oznaczenia rozcięcia trafiało na wąski koniec. Przedni brzeg przyszyć wąsko. Na początku i końcu szwu zszyć ukośnie w dół aż do stębnowania szer 4 cm. Tak samo do drugiego końca klinów przyszyć tył. Proszę bardzo. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki wielkie!
Udało mi się skończyć, miałam jakąś czarna dziurę w głowie z tymi ramionami, a po francusku to w ogóle nie mogłam skumać... |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.