Stara Gwardia
![]() |
|
Dostałam wiadomość ,że będą w sprzedaży od 24,09 ,ku uciesze wielu osób
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
No kurde, akurat jak ja już kupiłam maszynę :P ________________________________________________________
www.zuchdziewczyna.pl
www.sowiadziupla.pl www.takielale.blogspot.com |
|
Stara Gwardia
|
|
Ja też kupiłam ale nie żałuję. Przynajmniej na razie ![]() ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Świeżynek
![]() |
|
A więc nie tylko ja zaopatrzyłam się w maszynę przed propozycją Lidla. No cóż, najwyżej mniejszy utarg będą mieć
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Nie żałuj, Twoja maszyna lepsza. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
mamamarta55 - a jaką maszynę kupiłaś?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Moja elna też już w drodze, nic mi teraz po silverku
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
kupiłam na Allegro Pfaff 422 używaną ale szyje pięknie ![]() ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam serdecznie wszystkich szyjących!
Mam do Was ogromną prośbę. Od niedawna wzięłam się za szycie sobie sukienek, jednak stary Łucznik mojej mamy nie jest w tym celu wystarczający, ponieważ ma tylko 2 ściegi, często zrywa lub plącze nici. Chcę sobie kupić nową maszynę, która będzie miała: - jakiś ścieg overlokowy, - "satynowy" do naszywania aplikacji, - możliwość wszywania zamków krytych, - możliwość szycia ze stopką do podwijania brzegów, - funkcję obszywania dziurek na guziki, - wystarczająco mocy aby przeszyć dżins - posłuży mi długie lata - nie będzie kosztowała więcej niż 400-450 zł. (mam nadzieję że to nie zbyt wygórowane wymagania...) W oko wpadła mi maszyna Silvercrest z gazetki lidlowej, na której temat dużo pozytywnych opinii czytałam na Waszym forum. Jednak zastanawiam się też nad kilkoma nowszymi modelami Łucznika- wiadomo stara sprawdzona marka: - Kornelia 2004 - Natalia 2007 - Maryla 2012 Czy poleciłybyście mi którąś z Łucznikowych, czy jednak zaczaić się na Silvercresta, a może w ogóle inną maszynę? Z góry ślicznie dziękuje za wszelkie porady!!! |
|
Świeżynek
![]() |
|
przeczytałam właśnie na jednym forum opinię, że do Łucznika Kornelii bardzo trudno znaleźć igły w sklepach- żadne nie pasują. Czy to prawda?
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.