Świeżynek
![]() |
|
Witam ponownie
![]() Tym razem ma ciut inny problem. Poszukuję materiału, takiej dość cienkiej bawełny z dodatkiem czegoś elastycznego. To taki materiał z którego szyje się T-shirty. Obleciałam sklepy z materiałami w moim mieście, ale Panie tylko stukały się w głowę... Postanowiłam poszukać czegoś w Internecie, jednak za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać. Nie znam się na materiałach. Jak idę do sklepu i mogę dotknąć to wie, że to to czego szukam. Natomiast opisy w sklepach, czy na aukcjach internetowych nie mówią mi nic lub mówią niewiele. Czy możecie mi polecić jakieś miejsce, w którym dostanę interesujący mnie materiał? Albo chociaż podpowiedź wg jakich kryteriów szukać, żeby nie kupić czegoś co mi się kompletnie nie przyda. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj Aniu ,ja tez kupuję na dotyk .U nas na targowisku babeczka ma stoisko z dzianinami,można tam kupić fajne kawałki juz od 5 zł za metr,ma różne gatunki dzianin od bawełny do lykry.W sklepach jak już są to bardzo drogie .
|
|
Administrator
![]() |
|
Aniu ja kupuję cienkie elastyczne materiały (właśnie na dopasowane t-shirty) w sklepie tekstylnym. Cena waha się od 7 do 9 zł przeważnie. Kurcze nie wiem skąd jesteś ale jeśli ze śląska to mogę Ci polecić sklep w którym napewno kupisz dzianinkę. Nie jest to typowa bawełna ale jest elastyczna, miękka, przyjemna w dotyku i cienka ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Ja kupuję na allegro pięknę dzianiny. Czasami uda się kupic np. 4m za 10-15zł. Na allegro jest teraz nowy dzial rękodzieło a tam są artykuły krawieckie, póżniej tkaniny i wpisać dzianina, może coś znajdziesz
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
To ja pozwolę sobie podłączyć się do wątku, skoro już poszukujemy materiałów...
Poszukuję satyny, ale nie poliestrowej, a acetatowej :O Allegro i google mówią, że taka satyna jest używana na podszewki. Stąd moja wątpliwość - czy to właśnie ten rodzaj satyny, czy może powinienem szukać dalej... Inna sprawa - gdzie kupić takową satynę? Odwiedzałem pare szczecińskich sklepów i nie było innej niż poliestrowa, ewentualnie z lycrą. Może jakiś sklep internetowy? Pozdrowienia! |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.