Świeżynek
![]() |
|
Witam,
poszukuję dość specyficznej tkaniny na potrzebę uszycia marynarki. Jest to dla mnie dość ważne (od tego będzie zależało czy dostanę pracę, wiem, że to dziwne ale tak jest) Na zdjęciu nr 1 zamieszczam grafikę jak dana marynarka miałaby wyglądać. (pierwsza z prawej) Na zdjęciu nr 2 i 3 zdjęcie materiału, który jest najbliższy temu z grafiki, który udało mi się znaleźć w internecie. Tutaj niestety wnętrze cętek jest czerwone, a nie niebieskie. Według opisu na stronie sklepu jest to: 90% Hi-wich polyester microfiber 10% Lycra, 60 " wide Anti-bacterial finish, 4-way stretch, moisture wicking, breathable Moje pytanie to czy z tego materiału 90% polyester 10% Lycra można uszyć marynarkę, czy jest to materiał do czegoś innego i nie nadaje się na Marynarkę? Czy ktoś widział może gdzieś materiał jakiego szukam? obojętnie gdzie, jestem mocno zdeterminowany na zakup takiego materiału i uszycie z niego marynarki. A jeżeli nie to mam jeszcze ostatnie pytanie. Czy gdybym zakupił marynarkę jak ze zdjęcia nr. 4 (ta z kapturem) to czy jest jakiś sposób, żeby dorobić do niej cętki? Wiem, że pytanie wydaje się głupie i nikt pewnie tego nie robi, ale wolę zadać głupie pytanie niż potem żałować, gdyby jednak taka metoda istniała a ja bym o nią nie zapytał Bardzo uprzejmie proszę o pomoc i z góry dziękuję Pozdrawiam Filip --- Ostatnio edytowane 2012-09-28 16:18:22 przez extreme0 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja bym sie nie podjela szycia marynarki z tej tkaniny no chyba ze cala bylaby podklejona czyms usztywniajacym a i tak nie wiem czy efekt bylby zadawalajacy, 10% lycry to bardzo duzo, tkanina jest mocno elastyczna i wg opisu rozciaga sie we wszystkie strony. Tak, ze material owszem ale raczej na tuniki, kiecki itp.
Co do malowania na gotowej marynarce hmm no mozesz sie pobawic. Trzeba przygotowac szablon i farbami do tkanin mozesz cos tam poswirowac ![]() ![]() Moze pomoze Ci to (dziewczyna pokazuje m.in. jak sobie zrobic wzorek na koszulce): http://www.youtube.com/watch?v=siQxdwCVWKs&feature=relmfu Pozdr, a --- Ostatnio edytowane 2012-09-28 18:12:40 przez replay --- ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Według mnie ta tkanina która pokazałeś właśnie nadaje się na sukienki tuniki, tak jak pisała replay i tez nie ryzykowała bym szycia z niej marynarki, za cienka i za bardzo rozciągliwa, te cętki to chyba tak zwana panterka, po prostu musisz szukać tkaniny w panterkę i pytać czy nada się na marynarkę ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Szukalem w google pod haslem Panterka lampart cętki cheetah leopard
Ale albo nie zgadza sie kolor, albo material, albo wielkosc cetek. Nie moge znalezc odpowiedniego materialu. Moze znacie jakies strony internetowe z materialami albo zwykle sklepy w poblizu Warszawy zebym mogl osobiscie sprawdzic. Zadalem pytanie juz wszystkim sklepom w promieniu 50 km od warszawy jakie znalazlen w google maps, ale moze sa inne, ktore nie wyswietlaja sie w wynikach wyszukiwania, a o ktorych Wy wiecie. A co do tego malowania na materiale to jak trwale to jest? Raz pomalowany material pozostaje pomalowany na zawsze czy to sie zmywa/spiera? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie mam doswiadczenia w malowaniu, moze sprobuj skontaktowac sie chociazby z autorka tutoriala - widze ze ma np. konto na facebooku. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki za linka do youtube, jest to zawsze jakieś rozwiązanie. Przeraża mnie tylko, że będę musiał namalować kilkaset/tysiąc cętek i wszystkie będą musiały być perfekcyjne przy nieregularnych kształtach i nie mogę użyć jednego szablonu..
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Proponuję udać się do CH Land przy Wałbrzyskiej. Wybór materiałów ogromny, panie i pan! znają się na rzeczy i doradzą, ceny tylko wysokie ale tkaniny warte swojej ceny. Mają wzorniki i próbniki tkanin i ewentualnie sprowadzają. Weź ze sobą wszystko co masz na temat tej marynarki i działaj.
Dobrze zaopatrzony sklep jest na Pradze na Grochowskiej i przy rondzie Waszyngtona. No i fajna hurtownia w Wesołej i w Halinowie. POWODZENIA i daj znać jak było. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki, zobaczę!
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Podaj proszę więcej szczegółów
![]() Pozdrawiam Milaczek |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
jadąc od Wedla po lewej stronie za bazarkiem, na waszyngtona to w Uniwersamie ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.