Świeżynek
![]() |
|
Witam Wszystkich!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Będę ogromnie wdzięczna za wszelką pomoc. Pozdrawiam Inis Mona --- Ostatnio edytowane 2012-09-29 00:13:20 przez InisMona --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kurcze ciezko cos radzic bez realnej fotki ![]() Generalnie mozna poprzymierzac rozne rozwiazania np. naszyc koronke w innym kolorze, lub wpuscic ja w szew, a moze fajnie wygladalaby koronka wstawiona miedzy jeden szew a drugi. Mozesz tez sprobowac z inna pasmanteria... ...a zeby nie bylo to "ni z gruszki ni z pietruszki" to mozesz sprobowac obszyc ta sama tasma/koronka brzegi falban. Jakos malo kreatywna jestem ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mozesz jeszcze sprobowac zrobic symetryczny szew po drugiej stronie tworzac tak jakby trojkat po srodku sukienki, ktory powiedzmy wynikalby z konstrukcji ![]() Dobra ide spac bo nie wiem czy mysle logicznie ![]() ...a jeszcze wpadl mi do glowy taki pomysl - moze wszyc w ten szew 2 paski ktore krzyzowalyby sie z tylu no i wiazaly z przodu? ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-09-29 00:46:05 przez replay --- ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
witaj
ja naszylabym tasiemke na tym szwie i dookola na falbanie niekoniecznie w tym kolorze co sukienka a mozesz zobaczyc jak beda wygladaly dwie obok siebie z np centymetrowym odstepem mozesz tez na tasiemce zrobic malutkie zakladeczki i naszyc ja (tylko musialaby byc troszke szesza,zeby efekt byl) ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
A może szew zostawić w spokoju i dodać coś co będzie odwracało od niego uwagę? Np. jakiś pasek w tali albo taśma z małą kokardą. Nie wiem czy pasowałoby to do tkaniny, ale jest to proste rozwiązanie :P
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No właśnie, a jakby go po prostu ładnie rozprasować i zostawić jako ozdobę samą w sobie? ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję bardzo za podpowiedzi, dzięki nim urodziło mi się w głowie kilka pomysłów. Jak skończę i sukienka będzie w miarę sensownie wyglądać, to postaram się wrzucić prawdziwe fotki, nie takie z painta.
![]() Pozdrawiam Inis Mona |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Nie zakładam nowego wątku, bo w zasadzie też mam problem z sukienką. Miałam ją w moim sklepie na sprzedaż ale skoro się nie sprzedała, to za darmo mi żal jej wydać, ale jest mały kłopot, mam nieco większy biust niż przewiduje producent tej kiecki i normalnie zrobiła bym dodatkową zaszewkę od strony pachy, ale tutaj nie da się bo są koraliki, nawet ręcznie bym je zrobiła, ale nie da rady sprawdzałam. Po drugie dekolt to jak na mnie lekka przesada, nie chce na wieczorku żeby ktoś się wlepiał mi w c... ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na gorąco więc wybacz.
Mam kilka pomysłów. Skracamy sukienkę i z odciętego materiału wycinamy trójkąt i wszywamy na dekolcie. Nie wiem tylko czy przy tych koralikach to nie będzie za dużo grzybów do barszczu.. Jest też taki elastyczny tiul, bardzo gęsty i z niego, myślę że w czarnym kolorze nadrobić dekolt a może i jeszcze tył bluzki? jakieś mini rękawki falbankowe? może jakieś ciekawe marszczenia czy wiązania na plecach? Nie wiem jaki masz zamysł na tę sukienkę? może pójść na całość odciąć górę od dołu, zrobić szałową spódnicę a do tego cuda koralikowego przyszyć spódnicę trapezową z kilku warstw szyfonu lub falban? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Popieram pomysly gralinki zwlaszcza z uzupelnieniem dekoltu...
ale jeszcze przed takimi zmianami sprobowalabym ja troszke podniesc skracajac ramiaczko z tylu szyi, i sprawdzilabym jak ukladalaby sie gdyby powiedzmy na wysokosc 3 cm polaczyc ze soba miseczki. Co do robienia zakladek na koralikach i cekinach to ja robie cos takiego w ostatecznosci. I tak ze wzgledu na scieg lancuszkowy cekiny poprostu rozcinam i je wyjmuje a koraliki tego typu pewnie bym rozgniatala ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.