Świeżynek
![]() |
|
witam chciałabym zapytć jak nawlec nitke na chwytacz bardzo proszę o pomoc))))
Wiadomość skomentowana przez
Susanna
:
Ta wiadomość została przeniesiona z kategorii INSTRUKCJE OBSŁUGI - MASZYNY. |
|
Świeżynek
![]() |
|
czy ktos czyta to co napisałam??
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Trochę za mało napisałaś. W kazdym owerloku jest rysunkowa instrukcja nawlekania nici. Pomocne jest posługiwanie się pięsetą , Poza tym zasada jest taka że jak mamy do nawleczenia wszystkie nici zaczynamy od ostatniej do pierwszej. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Jaki owerlok, który chwytacz... Jak ci pomóc?
I jeszcze te nerwy za brak odpowiedzi w czasie krótszym niż jedna minuta po opublikowaniu pytania... Ania --- Ostatnio edytowane 2012-10-09 09:00:17 przez czeremcha --- ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
Dokładnie. Poproszę mniej nerwowo. My też mamy swoje prywatne życie i nie wisimy na forum od rana do wieczora czekając na nowe pytania. To nie 1 z 10.
Popatrz w instrukcję - tam jest wszystko rozpisane i rozrysowane, musisz przeciągnąć nitki przez poszczególne otworki. Nie jest łatwo dokładnie opisać jak założyć nitki w owerloku bo jest 4 lub 5. W internecie jest też sporo zdjęć overlocków. Służę zdjęciami mojego overlocka, może masz podobny albo ten sam? KLIK ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witajcie
![]() Mam problem przy ściegu drabinkowym przepuszcza mi ścieg;((co mam zrobić?-załącznik Macie jakiś pomysł? pozdrawiam magda |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
sprawdz igle
jak nie pomoze,to zmniejsz naprezenie na lewej igle ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Właśnie stałam się posiadaczkę tego cuda - Meryllock 689. Dzięki Panu Pawłowi - szybka wysyła, super. I od godziny stoi na stole i czytam instrukcję i czekam aż się ogrzeje. Nawleczone mam 3 igły i nitki 4 bez tej przy czerwonym kółku.
Właśnie chcę pierwszy raz w życiu coś przeszyć owerlokiem (nigdy przy takiej maszynie nawet nie siedziałam) i nie wiem od którego ściegu zacząć. Co proponujecie na start? --- Ostatnio edytowane 2016-12-01 18:22:53 przez piekara3 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
I jeszcze jedna sprawa, jak używam 1 igły to muszę pozostałe całkowicie zdemontować? Jakoś takiej informacji w instrukcji nie znalazłam.
I co z nićmi? Mam nawleczone 4 więc jak chcę szyć trzema to jedną niepotrzebną trzeba całkowicie z tych wszystkich chwytaczy i innych elementów wyplątać? Może moje pytania są głupie, ale przed owerlokiem siedzę pierwszy raz... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajnie masz, też chciałabym mieć możliwość przeszycia drabinką dołów bluzek. Może kiedyś....
Zaczęłabym od tego, który jest ustawiony fabrycznie, chyba trzynitkowy ścieg drabinkowy (zajrzałam do instrukcji : D). Ozdób kilka rodzajów dzianin, przeszyj zgrubienia na szwach, trzeba poćwiczyć. Może wypróbujesz drugi ścieg drabinkowy i ścieg łańcuszkowy, zanim przestawisz dźwignię wyłącznika chwytacza? Każdy siedział kiedyś pierwszy raz przed owerlokiem. I lepiej 10 razy zapytać, niż zepsuć. Tak, unikniesz przypadkowego wplątania tej nitki. Nawleczenie ponowne jest łatwiejsze i lepsze od awarii. W sprawie igieł może pomogą właścicielki Merrylocków : ) Taka uwaga na koniec, czytałam tutaj na forum, że nie wolno wkręcać za głęboko śrubek mocujących, bo uszkodzą wtedy w środku uchwyt igieł. --- Ostatnio edytowane 2016-12-02 10:03:31 przez Fides --- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.