Stara Gwardia
![]() |
|
Moi drodzy, szukam informacji już od dłuższego czasu, a konkretów jak nie było, tak nie ma, i doszłam do wniosku, że jednak najlepiej będzie poradzić się osób, które długo już siedzą w projektowaniu i przerabianiu odzieży, czyli Was
![]() Chciałabym namalować sobie coś na kurtce ze skóry naturalnej, bo jest brzydka i nudna, i chciałabym dać jej drugie życie. Mam też kilka kurtek ze skóry ekologicznej, na których też bym chciała "uprawiać taką sztukę" ![]() Może ktoś z Was wie, albo spotkał się z czymś takim? Będę bardziej niż wdzięczna za pomocne informacje ![]() I nie chodzi mi o farbowanie ani renowację skóry czy eko skóry, tylko o namalowanie czegoś, tak zwyczajnie, pędzlami, no i żeby to było trwałe. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z góry pisze że doświadczenia w tym nie mam. Jedyne co przychodzi mi do głowy to po prostu farby do tkanin, tyle że na nich zazwyczaj jest napisane że służą do malowania na bawełnie lub jedwabiu, zaprasowuje się je na lewej stronie i wtedy powinny być wytrzymałe, ale czy to by się sprawdzilo na skórze - nie mam pojecia.
W moim przypadku wyszlo to mniej więcej tak ale na innych blogach pewnie znajdą się duzo ładniejsze próby takiego malowania ![]() Powodzenia! ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.