Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
właśnie trwały poszukiwania nowej maszyny do szycia szyłam na łuczniku-zofia coś tam-padła po 2 latach używania od nowości powinna iść znowu do naprawy ale siły już nie mam więc razem z moim chopem szukaliśmy, ja po sklepach- marketach( poza łucznikami niewiele)a mój chop po necie.
Chyba warto było poświęcić troche czasu bo i sklep znalazł gdzie już w poniedziałek z rana jade kupić maszyne no i WAS znalazł:) fajnie może coś się dowiem o szyciu więcej bo szyje jakiś czas ale amator zemnie;)

więc witam serdecznie:)
decyzja padła na maszynę gritzner 1037- mało co piszą ale może Wy coś wiecie czy warto kupować to do poniedziałku jeszcze chwile mam na zmiane decyzji, z góry dziękuję i jeszcze raz bardzo się cieszę że jest takie FORUM -jeszcze do żadnego nie należę więc witam wszystkich serdecznie;)
Stara Gwardia
witaj!

w necie jest wiele sklepów oferujących maszyny do szycia, więc jeśli zaczniesz się zagłębiać w temat to ci dodatkowy tydzień zejdzie ;-)

W razie pytań szukaj na forum a jak nie znajdziesz to pytaj :)

witaj :)
Stara Gwardia
cześć

--- Ostatnio edytowane 2012-10-14 17:20:37 przez mamamarta55 ---
Świeżynek
wypasiona;) dlatego chyba jutro się szarpnę i te 1700pln wydam tylko czy warta tego, boje się że może trudna w obsłudze że coś pokićkam w ustawieniach itd- na oczy jeszcze takiej nie widziałam , wiele w życiu nie szyłam ale falowo od czasu do czasu mnie nachodzi i coś tam szyję a do tej pory szyłam na łuczniku zofia 2015 kupionej 2 lata temu- padła, naciągu wyregulować nie mogę a w tym tygodniu muszę mieć sprawną maszynę bo mam obszywać materace do łódek - z jakieś 6-8 sztuk wielkie i chciałam szyć mocnymi niciami bo ostatnio szyłam 8 sztuk ze skaji i maszyna mi padła przy zwykłych niciach więc chciałam kupić taką by szyła tęż niciami do skór i do jeansu i nie wiem czy gritzner da rade- jak wiesz coś to proszę pisz bo jutro rano jadę po maszyne i jeszcze mam chwile by wziąść ewentualnie inną pod uwagę.
Administrator
Witaj!
Maszyna zapowiada się bardzo interesująco - liczymy na recenzję :) Myślę ze spokojnie nauczysz się ją obsługiwać, w końcu została zaprojektowana dla ludzi ;)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Mam w domu starego Gritznera z lat 60tych, szyje b.dobrze. Z forum i od mojej mamusi, która jest krawcową /ma 79 lat/,wiem że to jest jedna z najlepszych marek.
Świeżynek
niestety dziś jeszcze cieszyć się ją nie mogę, wpłaciłam tylko zadatek i przy okazji troche mnie zasmuciło że nie powinnam na niej szyć skór ani b.grubych materiałow.
Będzie do odebrania jutro i jeszcze jedno w necie piszą że ma 5 lat gwarancji a w sklepie pan powiedział mi że tylko 2 lata i w dodatku jezeli biorę maszynę na firmę( bo chce odzyskać za podatek) to gwarancja tylko jakoś inaczej się nazywa jest tylko na rok więc mało mnie to ucieszyło no ale ponoć się nie psują więc jestem dobrej myśli;)

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.