Wersja do druku

2 strony: < 1 2

Stara Gwardia
Witam serdecznie! Z każdą kolejną uszytą rzeczą będziesz czuć, jak szycie cię wciąga :)

--- Ostatnio edytowane 2012-10-23 07:36:21 przez Sylwia.szyje ---
Administrator
Z szyciem dla młodszego brata to istny chrzest bojowy :) A tata miał wielką odwagę albo przeczuwał talent krawiecki :)
Witaj!!

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Witaj:) Bardzo ciekawa historia:)
No akurat u mnie miłość do szycia zaszczepiła moja chrzestna :)
I byłem wtedy mniejszy niż ty :D bo może miałem hmm... 6 lat?? chyba tak.
Pamiętam jaką radość sprawiało mi wtedy siadanie na kolanach mojej chrzestnej i przyglądanie jak szyła albo móc wcisnąć pedał regulacji prędkości... wtedy było bardzo fajnie ale i później przyjeżdżałem do chrzestnej i zawsze dawała i jakieś małe ścinki i nożyczki.coś tam sobie zawsze wycinałem ,a potem przeszywałem... kiedyś nawet uszyłem sukienkę ślubną o ile można ją tak nazwać z prześcieradła (na moje rozmiary) ,a chrzestna uszyła mi różyczkę i przyszyła u góry przy tej sukience.Pamiętam ,że wziąłem ją do domu i chwaliłem się siostrom i tacie ,że sam ją uszyłem :D miałem ją długo zachowaną w szafie ,chyba jakieś 3 lata ale potem podczas remontu salonu zniknęła i już się nie odnalazła.No dużo by tu jeszcze pisać ale dodam tylko ,że od chrzestnej wymagałem na urodziny coraz to nowszej zabawkowej maszyny do szycia ,na których szyłem nawet w święta:D
Miło było powspominać :) Aż mi się wszystko poprzypominało :D aż się łezka w oku kręci.. chciałoby się choć na chwilkę powrócić do tych czasów:D
Cześć

2 strony: < 1 2

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.