Świeżynek
|
|
proszę o rade
jutro rano umówiłam się z znajomym że zaraz jak zaprowadzę dzieciaka do przedszkola jedziemy do sklepu po maszynę. oglądaliśmy różne na necie i jakoś trafiło na gritzner 1037 a że chciałabym kupić jedną i do końca życia mieć i korzystać bez potrzeby oddawania do serwisu no i jak na moją kieszeń to sporo kosztuje wolę dowiedzieć się czy warto tyle dać akurat za tą maszynę. jeżeli ktoś coś wie czy warto ją kupić czy może inna jest lepsza w tej cenie ok.1700pln proszę pisać z góry dziękuję |
|
Świeżynek
|
|
co można powiedzieć o nowej maszynie? - raczej jest się zadowolonym z posiadania nowych przedmiotów tym bardziej jeżeli pomagają nam one w tworzeniu kolejnych nowych przydatnych drobiazgów
![]() jestem zadowolona i znowu szyje ![]() ![]() ![]() |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Nie te czasy i nie te konstrukcje maszyn. Dobrej klasy maszyna będzie służyć wiele lat, ale nie jest to zakup "na całe życie". Niestety takie oczekiwania mogą spełnić wyłącznie niektóre maszyny, które już mają kilkadziesiąt lat.
|
|
Świeżynek
|
|
tak pewnie masz racje
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Mam maszynę Gritzner HZ. Jest z lat 60tych . Szyłam na niej dość długo z 5 lat. Dzisiaj przyniosłam ją z parteru od rodziców i sprawdziłam jak szyje. Niestety rwie górną nitkę przy szybszym szyciu. Myślę że potrzebuje dobrej regulacji mechanika. A może ktoś podpowie co to może być i mechanik jest niepotrzebny? ![]() ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
pewnie za duze naprezenie ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Regulowałam naprężenie i chyba to nie to. Zrywa się ta nitka w bębenku tak jakby chwytak haczył o nitkę za szybko i ją zrywał. Tak ja to widzę jako laik.
Sam szew jest z wyglądu idealny. --- Ostatnio edytowane 2013-04-06 21:53:53 przez mamamarta55 --- ________________________________________________________
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
a jak ciagnie sie nitka z bebenka-luzno czy z oporem? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Luźno nitka wychodzi z bębenka, zrobiłam test tak jak czeremcha pisała na którymś wątku i z naprężeniem nici chyba jest wszystko w porządku.
![]() Niby wszystko ok a nitka gdzieś się haczy i rwie. Jutro zrobię zdjęcia i może coś się rozjaśni ________________________________________________________
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
moze na trybikach przeskoczylo,a igla o nic nie wadzi w chwytaczu? ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.