Wersja do druku

Świeżynek
Witam wszytskich :) udało mi się niedawno kupic okazyjnie za pare złotych piękna dzinsową sukienkę. Niestety nie mogę się dopiąć w biuście... Po ogledzinach okazało się, że to rozmiar na 11-12 lat, jednak sukienka spodobała mi się na tyle, że i tak ją kupiłam z postanowieniem, że coś na to zaradzę... Z jednej strony sukienka ma zamek. Myślałam, że może by go wyciąć i zamiast tego z 2 stron wstawić kliny materiału : jakiegos eleastycznego lub dzins.. Nie wiem jednak czy jest to dobry pomysł, czy i jak mozna coś z tym zrobic..A może ma ktoś jakis inny pomysl? Pomocy...

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mistrzyni Krawiectwa
Kliny z boku będą _zawsze_ sugerowały majstrowanie w celu poszerzenia ;-)A ja jestem nieustającą zwolenniczką zasady: jeśli czegoś nie da się ukryć - wyeksponuj to. Zrób z tego zaletę.

Proponowałabym włożyć więcej pracy dla /moim zdaniem/ lepszego efektu... Dużo więcej pracy ;-)

Wstawiłabym jakiś motyw - może nawet szydełkowy? Szydełkowy post-hippisowski vintage jest obecnie na czasie ;-) Wstawiłabym go - na środku przodu karczku. Jeśli sukienka jest dobra pod biustem - to może wystarczyłby motyw w kształcie trójkąta, skierowany szpicem w dół. Jeśli nie - to zależy, czy chciałabyś włożyć mniej, czy więcej pracy. ;-) Moje propozycje byłyby takie, jak w załączniku.

Prawdopodobnie trzeba by było przesunąć szelki z przodu - zależy, ile ci brakuje w szerokości /jak szeroka u góry byłaby wstawka/.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
Takie proste, a ja na to nie wpadłam.. Nie wiem czy to więcej pracy, ale na pewno efekt końcowy o wiele lepszy.. Wstawiłabym włąsnie motyw szydełkowy z tym, że na tyle nie potrafie szydełkować, żeby taki powidzmy ładny motyw sobie wykonać.. może idzie kupic jakieś gotowe elementy, które mogłabym wykorzystac?
Administrator
Zobacz w pasmanterii a jak niczego ciekawego nie znajdziesz to może pobuszuj w lumpeksie :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
poszukaj też gotowych wstawek lub koronek bawełnianych (są w różnych kolorach i szerokościach) taśm, dekoltów... albo połączyć np motywy szydełkowe w zasadzie to ogranicza Cię tylko wyobraźnia.
Mnie najbardziej drugi pomysł Ani się podoba

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.