Wersja do druku

Świeżynek
Witam Drogich Forumowiczów!

Szukam wskazówki, pomocy, namiarów, porady w palącej kwestii dotyczącej znalezienia poważnego podwykonawcy. Szefostwo angielskiej firmy, w której pracuję zastanawia się nad zleceniem poprawek na garniyurach produkowanych przez nas jakiejś wiarygodnej firmie w Polsce (wiadomo - koszty w Wielkiej Brytanii większe a kryzys puka do drzwi). Tak się składa, że mnie zlecono to zadanie. Nie ukrywam, że dla mnie to nie lada gratka, gdyż umożliwiłoby mi to częstsze podróże do Polski. Problem w tym, że ja na codzień zajmuję się transportem i nie mając rozeznania rynku w Polsce nie mogę niczego sensownego wyłuskać z moich internetowych poszukiwań. Próbuję m.in. pod hasłami jak: PRZESZYCIA, ale bez większych rezultatów jak dotąd.

Czy mógłby ktoś z Was podzielić się wiedzą i dać cynk do jakiej firmy się zwrócić? Poniżej kopia maila z kilkoma detalami, który rozsyłam od dwóch dni bez powodzenia.

Będę wdzięczny z okazaną pomoc!

Pozdrawiam

Piotr

Droga Pani / Panie

Mam zaszczyt reprezentować firmę A Suit That Fits z Wielkiej Brytanii zajmującą się szyciem garniturów na miarę. http://www.asuitthatfits.com

Nasze garnitury szyte są w Indiach, a produkcja obejmuje około 10 tysięcy garniturów rocznie.

W chwili obecnej wszelkie poprawki dla naszych klientów wykonywane są przez grupę siedmiu krawców, którzy pracują na terenie naszej siedziby głównej w Londynie.

Jest to około 450-600 poprawek miesięcznie. Są to poprawki różnego stopnia trudności.

Zwracamy się do Państwa, gdyż jesteśmy potencjalnie zainteresowani przeniesieniem tej funkcji z Londynu na podwykonawcę/firmę znajdującą się na terenie Polski.

Jeżeli byliby Państwo zainteresowani współpracą prosimy o kontakt wraz z informacją o kosztach z niej wynikających.

Prosimy również o nadesłanie szczegółowego cennika dotyczącego wszelkich możliwych poprawek oraz przybliżeniu danych o Państwa zakładzie (dane kontaktowe, ilość pracowników oraz informację o parku maszynowym).

Z poważaniem

Piotr Żukowski

Tel: 0044 7956 366 593

Ps. O ile to możliwe, najbardziej odpowiadałoby nam, gdyby garnitury przeznaczone do poprawki były odbierane i dostarczane do naszej siedziby w Londynie, czyli cała związana z tym logistyka zaaranżowana byłby przez Państwa firmę.

--
A Suit That Fits
Tailoring Centre J412, 100 Clements Road, London, SE16 4DG
T: 0203 006 7999 M: 07956 366 593
E: [email protected]

Metro VentureCandy Award 2010 - Winner
Fast Growth Business Awards 2010 - Winner
Dell Small Business Excellence Award - UK & Global Winner 2009
Real Business Customer Kings 2009
BT Business Essence of the Entrepreneur Award 2009

--- Ostatnio edytowane 2012-11-06 18:29:42 przez Piotr ---
Świeżynek
Piotrze , nie wiem jak inni ale moja firma nie podejmie się takiej pracy a to ze względu na brak wiedzy na temat przeróbek. GarnitPiszesz że logistyka w gestiiur nie zawsze da się przerobić więc nie oczekuj euforii.Trzeba to bardzo dobrze przemysleć . Nasza firma zajmuje sie głównie szyciem mundurów na miare i wiemy co to jest przeróbka ( robota po zbóju) wszystko ma znaczenie, każdy szczegół. Piszesz że logistyka w gestii podwykonawcy... i tu mamy problem. Żaden zakład w Posce nie podejmie sie tego z prostej przyczyny ....... koszty dystrybucji więc przemyśl to raz jeszcze.

pozdrawiam
Świeżynek
Dziekuje za odpowiedz. Rozumiem, ze nie jest to zadanie latwe, ale uwazam, ze jest do zrobienia. Nie wierze, zeby w Polsce nie znalazl sie zaklad/zespol krawcow specjalizujacych sie w przerobkach, ktory nie bylby chetny na taki kontrakt. Przeciez to zapewnia ciaglaosc pracy na miesiace a moze i lata. Pewny zarobek. Ok 1000-1100 poprawek miesiecznie rozbijajac zamowienie na poszczegolne czesci garderoby. Maly zaklad moglby wlasciwie przestac brac inne zlecenia i prosperowac na wykonywaniu naszych poprawek. Nam obnizy to koszta, a lokalnej firmie da poczucie stabilizacji. I wilk syty i owca cala :) Potrzebni sa "TYLKO" ludzie, ktorzy znaja sie na poprawkach garniturow I chca wspolpracowac.
Co do transportu to, jezeli jest to problem dla odbiorcy, mozemy zaaranzowac frme kurierska. Dostawy i odbior od drzwi do drzwi.
Szukam i szukam i znalezc nie moge odpowiednich ludzi, a jak nie znajde to zamowienie pojdzie na Wschodnia Europe. A szkoda. Wole, zeby zarobili rodacy, a i przyjdzie czesciej bywac w kraju dla tej przyczyny.
Jakies sugestie?
Pozdrawiam
Pogromca spamerów
dziwi mnie ilosc tych poprawek
jakiego rodzaju sa,zeby nie mozna bylo poprawic ich od razu
Stara Gwardia
ja takze jestem ciekawa rodzaju poprawek
Niespodzianka
Witam
Domyślam się o jakie poprawki idzie (typu lift shoulders lub s/s ),gdyż pracowałem w UK na poprawkach dla różnych sklepów i klientów indywidualnych.Teraz mam swój zakład na Dolnym śląsku.
Przeraża mnie ta ilość,choć są pewnie miesiące sezonowe jak np>bożonarodzeniowe,gdzie być może jest nawał prac. Jakby co to proszę pisać na maila.
Pozdrawiam Artur

Artur

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.