Wersja do druku

Stara Gwardia
Razem z kolezanką zakladamy spolecznosciową stronkę internetową. Szukamy wiec serwera, na ktorym bedzie mozna ją umiescic. W miarę taniego i dobrego.
Jesli ktos z Was ma doswiadczenia w tej dziedzinie, chetnie poslucham podpowiedzi.
Serwer to koszt od około 300zł miesięcznie i potrzebujesz administratora.
Serwer wirtualny to koszt około 50 zł miesięcznie.
Konto ftp to o wiele niższy koszt, już około 12zł brutto za 1GB przestrzeni jak znajdziesz dobrego dostawce.
Jak odpiszesz to Ci coś polecę.
Stara Gwardia
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, no ale trochę się znam. Wszystko zależy od tego jaki ruch przewidujesz na tej stronie. Ja mam hosting w nazwa.pl (300 netto rocznie) i nie narzekam jednak na strony z dużym ruchem nie polecam, bo słyszałam że jak za duże obciążenia generujesz to odcinają dostęp :) Na początek taki serwer jest ok, ale w miarę rozrastania się strony to trzeba by było albo dedykowany wykupić, albo u siebie postawic serwerek, ale właśnie ktoś musiałby wiedzieć jak to pozabezpieczać dobrze.

Generalnie to właśnie wykupiłabym na razie coś takiego podstawowego, a jak będziecie mieć coraz większy ruch to szykować backup plan :P
Stara Gwardia
Szukasz serwera czy miejsca (konta ftp) na którym trzymała byś stronę?
Serwer to koszt od około 300zł miesięcznie i potrzebujesz administratora.
Serwer wirtualny to koszt około 50 zł miesięcznie.
Konto ftp to o wiele niższy koszt, już około 12zł brutto za 1GB przestrzeni jak znajdziesz dobrego dostawce.
Jak odpiszesz to Ci coś polecę.
Hm, nie jestem w tym temacie zbyt ,,oblatana" wiec moze faktycznie lepsze byloby miejsce na ktorym moznaby stronke umiescic.
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, no ale trochę się znam. Wszystko zależy od tego jaki ruch przewidujesz na tej stronie. Ja mam hosting w nazwa.pl (300 netto rocznie) i nie narzekam jednak na strony z dużym ruchem nie polecam, bo słyszałam że jak za duże obciążenia generujesz to odcinają dostęp :) Na początek taki serwer jest ok, ale w miarę rozrastania się strony to trzeba by było albo dedykowany wykupić, albo u siebie postawic serwerek, ale właśnie ktoś musiałby wiedzieć jak to pozabezpieczać dobrze.

Generalnie to właśnie wykupiłabym na razie coś takiego podstawowego, a jak będziecie mieć coraz większy ruch to szykować backup plan :P

Ruchu duzego nie przewidujemy, na poczatku na pewno, chodzi nam o to, aby zalozyc pewien klub ktory bedzie skierowany do lokalnej spolecznosci.

Pierwsze: http://www.000webhost.com/599094.html
Ma swoje plusy i minusy. Angielski panel do zarządzania, narazie bez reklam.

Drugie: Mogę Ci odstąpić miejsce na moim serwerze. Bez limitu transferu i blokad. No i będziesz miała administratora gdybyś miała problemy ze stroną ;)

--- Ostatnio edytowane 2012-11-27 14:07:38 przez Zagroda ---
Stara Gwardia
Dzieki Zagroda, przekaze te info kolezance, bo to ona glownie sie tym zajmuje:)
Stara Gwardia
Oki, choc na razie inicjatywa zamrozona. Jeden singiel i jedna singielka co to mieli byc w kierownictwie portalu się ,,sparowali"....

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.