Stały Bywalec
![]() |
|
Wszystkich wykrojach sukienek,spódnic lub bluzek z Burdy zawsze bardzo brzydko układa mi się tył,albo jest go za dużo i wisi z tyłu ,wtedy marszczy się tez na bokach.Przód jest super, ale z tyłem zawsze walczę i robię przeróbki: podcinam karczki lub dokładam zaszewki aby idealnie pasowało.Czy Wy tez miewacie taki problem z tymi tyłami???
1 zdjęcie to tył z tą różnicą nawet 2 cm 2 przed poprawką ,karczka jest za dużo i wisi "worek" 3 juz po poprawce (prawie) --- Ostatnio edytowane 2010-10-09 19:39:03 przez anettaart --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
tak, przy sukienkach bombkach dla dziewczynek tak miałam i przy mojej sukience też tak było. Kładłam winę na krzywe skrojenie, ale skoro widzę,że nie tylko ja mam taki problem...
może wypowie się ktoś, kto szyje z burdy znacznie więcej i jest w branży dłużej ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja szyję z Burdy, ale częściej z Diany. W Dianie nie mam tego problemu. W Burdzie mam, ale podobnie, jak Pajesia, kładłam to na karb złego kalkowania przeze mnie.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Takie złe układanie się tyłu może wynikać z twojej sylwetki, prawdopodobnie jesteś bardzo wyprostowana, w takiej sytuacji musisz skracać tył, możesz to robić już przed skrojeniem. Może te wykroje są na lekko zaokrąglone plecy, nie korzystam z nich więc trudno mi powiedzieć, jak układają się na innych. ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Nie szyję tej sukienki na wymiar ,czy tez dla siebie,jest to forma z Burdy jak ją Pan Bóg stworzył
![]() ![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.