Wersja do druku

3 strony: 1 2 3 >

Stara Gwardia
Dziewczyny, napalilam sie na dzianine punto, jednak jak sie okazalo kilka osob pisalo ze mechaci sie ona po kilku noszeniach, czy zatem ma ktos dzianine punto ktora mu sie nie mechaci i jest w stanie podac sprzedawce, link cokolwiek do sprawdzonego sprzedawcy z dzianina dobrej jakosci?Nie chce szyc sukienki a potem jej nie nosic bo bedzie wygladala jak scierka ;/
Stara Gwardia
Jakość punto jest adekwatna do jego ceny. Rzeczywiście trochę się mechaci. Wygląda trochę tandetnie. Ale fajnie się je nosi. Jest to tkanina ciepła, gniecie się umiarkowanie. Moim zdaniem warto z niej szyć, ale ze świadomością że to będzie rzecz na 1-2 sezony. Nie trzeba szyć podszewski, a to zaleta. Będę z niej dopiero szyła, ale wydaje mi się, że jest tkaniną dobrą dla osób początkujących, bo łatwą do szycia i tania.
Stara Gwardia
a mozesz napisac gdzie kupowalas? lub moze sie jeszcze ktos wypowiedziec?
jesli nie na forum to na priv poprosze.Chce uszyc komus na prezent sukienke, i glupio bym sie czula dajac rzecz przez siebie uszyta z kiepskeigo materialu.
Administrator
Mam uszytą spódnicę z granatowego punto i się mechaci. Koleżance uszyłam sukienkę z granatowego punto i nie mechaci się w ogóle. Oczywiście odstęp czasowy pomiędzy jednym a drugim zakupem był bardo duży, z tą tkanią to loteria. Jak trafisz.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Ale kupowałaś w różnych sklepach?
Administrator
Imp ja?
Jeśli to pytanie było do mnie to kupowałam w tym samym sklepie ale beli tkanin były inne. Aż się sama zdziwiłam bo uprzedzałam Sylwię, że punto się mechaci. Po 2 miesiącach od uszycia zapytałam jak się kiecka sprawuje a ona na to że nie mechaci się a poza tym nosi do niej duży wisior i w miejscu styku tkaniny z biżuterią też nie ma zmechaceń.

Stara Gwardia
Tak, do Ciebie Susanno :)
Hm to faktycznie ciekawe, bo pewnie sklep zaopatruje się u tego samego producenta... Nie pozostaje nic innego jak zrobić malutki test przy zakupie (o ile stacjonarnie) :P
Mam w domu punto w 4 kolorach i teraz średnio mi się chce z niego szyć, ale w sumie tylko 1 kolor sprawdzałam na mechacenie...muszę zobaczyć resztę.

W takim razie może piszcie jeżeli znajdziecie online punto i nie będzie się mechacić, bo chętnie skorzystam z takiej okazji :D
Administrator
Tkaniny kupuję stacjonarnie :P Wątpię że oni zaopatrują sie tylko u jednego sprzedawcy. Czasem widzę pod sklepem dostawców tkanin i to różne firmy są. Ahh jest jeszcze takie coś jak punto włoskie. Grubsze i sztywniejsze niż zwykłe punto, mam z tego spodnie uszyte (przez jedną blogerkę) i nie mechacą się. Ja mam 3,5 m kupon ale jeszcze nie szyłam.

Stara Gwardia
ja tez szyłam z punto włoskiego i jest super- też mam na stanie 2m nadprogramowe:-) a punto polskie to faktycznie rózne jest
Administrator
MELA bo my znamy Złotego Kota ;)

3 strony: 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.