Stara Gwardia
|
|
Mistrzynie i Mistrzowie krawiectwa, mam pytanie jak przyszyć kieszenie, aby osiągnąć efekt jak na modelu 114, Burda 12/2012 ? --- Ostatnio edytowane 2018-12-08 12:10:40 przez Susanna --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jezeli mowimy o domowych sposobach to latwe to nie jest ale mozna narysowac linie krawedzi szwu, ulozyc prawa strone przodu do prawej kieszonki i przyszywac wzdluz narysowanej wczesniej linii z nadzieja, ze maszyna podejdzie w kazde miejsce i uda sie to zrobic na calosci,
albo przyfastygowac kieszonke oczywiscie od wewnatrz i probowac przyszyc calosc maszyna a gdy maszyna nie da rady no to coz pozostaje jeszcze raczka ![]() Zeby kieszonka miala fajny ksztalt to mozna sobie pomoc fastryfujac ja jakies 0.5 cm od brzegu a potem sciagnac nitke na lukach tak aby naddatek na szew zawina sie odrobine do srodka. Tym sposobem tkanina rozlozy sie rowno i nadda sie symetrycznie przy szyciu. ..ale poczekajmy jeszcze na Anie ona ma tysiace pomyslow ulatwiajacych zycie ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Dzięki, wizualizacja już postępuje. No łatwo nie będzie. Ostatecznie miałam przykleić.... ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Jasne, że ma ![]() Jeszcze takich kieszeni nie szyłam, ale inni - tak ![]() Tu jest opis na kieszeń doskonałą - wykończoną podwójnie podszewką, tak że dodatki na szwy są perfekcyjnie schowane: kieszeń Fajne jest to sfastrygowanie maszyną na 11 i 12 zdjęciu. Szkoda, że facet tylko 4 posty napisał... Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Dziekuję Aniu. Faktycznie kieszeń idealna. Chyba najpierw zrobię poróbę. Proszę trzymać kciuki. Miłego dnia ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wow alez perfekcja! podziwiam! Czasami zaluje ze nie mam mozliwosci popracowac z mistrzami.. Tak bym chciala poobserwowac i poznac ich "sztuczki" ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Kiedyś Burda podała inny sposób, nawet zrobiłam zdjęcia ale jako takiego tutoriala nigdy nie zrobiłam. Sposób stosunkowo łatwy i kieszenie wytrzymują nawet u faceta, który "ręce ma w kieszeniach, a kieszenie jak ocean". dlatego wstawiam zdjęcia, z opisem trudniej. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
I następne ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
|
|
Bardzo dziękuję. Już mam całkiem jasny obraz tego co powinnam zrobić. Jesteście niezastąpione. Jeszcze raz dzięki. ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.