Wersja do druku

6 stron: 1 2 3 4 5 6 >

Stara Gwardia
Wreszcie znalazlam chwile by uszyc cos dla mojej 14 miesiecznej corci :)

Na pierwszy ogien poszla sukieneczka z Burdy, ktora uszylam z resztki fioletowej tafty i tiulu (jedna warstwa na dolnej czesci sukienki). Tak mi sie spodobalo takie szycie, ze chyba niebawem powstana kolejne uszytki dla mojej ksiezniczki :D

Zdjecia na modelu niestety kiepskie (niunia nie chciala pozowac :P), na pozostalych troche podciagnelam kolory bo niestety na oryginalach sukienka wyszla bardziej granatowa.

--- Ostatnio edytowane 2012-11-28 16:43:43 przez replay ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mistrzyni Krawiectwa
Ależ mała dama z niej! :D

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Słodziutko mała wygląda w tej sukieneczce :)
Stara Gwardia
Dziekuje dziewczyny :D

Zdjecia niestety nie oddaja uroku bo niunia sie wiercila wiec proporcje zachwiane...
Stały Bywalec
niunia słodziutka a sukienka dodaje jej uroku
Administrator
Jaka śliczna :))))))))))))) Piękna ta gnieciona tafta, fajnie ze nie dodawałaś już dodatkowych ozdobników bo tkanina sama w sobie jest efektowna i elegancka :) Piękna sukienusia, dawaj następne :D

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Oj Sus jak ja Ci dziekuje za ten komentarz :D Prawie wojne z mama (babcia mojej niuni) stoczylam o te ewentualne dodatki. Co chwile podczas szycia slyszlam no doszyj jej jakas koroneczke, albo kolnierzyk no to chociaz koraliczki :P Uf - nie uleglam. Jedyne o czym myslalam to o delikatnym paseczku ale dla wygody niuni sie wstrzymalam.
Paseczek albo taka wstążka, która można układać w kokardy to by mi się widziały :) Kołnierzyk be-be też wdzięcznie by tu wyglądał ale wiesz - zawsze możesz uszyć druga sukienusię z mniej strojnego materiału a z w/w dodatkami ;)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Dokladnie :)
Ten material rowniez dla mnie jest wystarczajaco strojny. A kolejna uszyje bo model swietny :D Dzis smigam do sklepu z tkaninami wiec cos wyszperam :D

6 stron: 1 2 3 4 5 6 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.