Wersja do druku

Stara Gwardia
Nabylam dzianinke na bluzke typu "off shoulder oversize". Mam ochote uszyc ja wykorzystujac strone "3D" :) tkaniny jako prawa (z tym zamiarem kupilam) choc wydaje mi sie, ze prawa to ta gladka... A wg was, ktora to prawa strona i na ktora byscie szyly?

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Dla mnie prawa strona jest na ostatnim zdjęciu, ale ta strona nie ma efektu wypukłości, więc jeżeli celem jest wypukłość, to należy wykorzystać lewą stronę.
Administrator
Do mnie bardziej przemawia strona 3D ;) Fajny efekt możesz uzyskać, szyj z tej strony, która Ci się bardziej podoba. Jeśli tkanina ma brzeg fabryczny to popatrz na przekucia wzdłuż brzegu. Te które są lekko wypukłe sugerują że to jest strona prawa.

* Susanna szyje - mój blog :)

Mistrzyni Krawiectwa
Tak na logikę - to gdyby efekt końcowy miał być widoczny po prawej stronie - to można go osiągnąć w inny sposób. Po co marnować surowiec na "zakładki" po lewej?

Czyli - moim zdaniem 3D. I tak zawsze wolałam lewą stronę dzianiny ;-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Dzieki dziewczyny , nie chcialam sie wyglupic :D stad pytanie.
Aniu tak wlasnie pomyslalam jak Ty tyle, ze technik produkcji nie znam :D i pomyslalam, ze moze komus bylo szybciej i mimo wszystko taniej zrobic to w taki sposob :D
Tak czy siak - szyje na 3D :D
Administrator
Ja tam zawsze wybieram stronę, która bardziej mi się podoba :D A czasami nawet użycie raz prawej raz lewej daje bardzo fajny efekt... Byle tylko świadomie to robić, to będzie ok :)
Ja też :D w satynie zawsze matową czyli lewą :D

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
faktycznie to może być problematyczne,nieraz lewa strona jest ładniejsza niż prawa

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.