Stara Gwardia
![]() |
|
Trzeba sprawdzić czy nitka jest prawidłowe wyłożona ,czy przechodzi pod blaszką dociskową w bębenku. Docisk nitki reguluje się srubką ( zielona). Wstawiłem zdjęcie tylko dla orientacji zebu pokazać dzie jest srubka.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj jowitk4, mam nadzieję że zapoznałaś się z postem Czeremchy na str.1, tam jest dokładne wyjaśnienie jak regulować naprężenie nici by uzyskać prawidłowy, ładny szew. Jeśli o mnie chodzi - to przyznaję Ani rację że regulacja naprężenia w bębenku rzadko jest konieczna. No ale - może maszyna z chwytaczem rotacyjnym rządzi się innymi prawami? Powodzenia, niech Twój J14s sprawuje się nienagannie i niech nie zakłóca przyjemności szycia
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję bardzo za pomoc, problem rozwiązany
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może opisz co zrobiłaś, będzie pomoc dla innych.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Miałam źle założona nitke.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() To bardzo częsty błąd początkujących. Cieszę się, że o to chodziło. Bardzo proszę: jak najwięcej i jak najczęściej korzystaj z instrukcji. Podejrzewam, że też tam są wymienione najczęściej występujące "problemy" i sposoby ich usuwania. Życzę powodzenia i sukcesów szyciowych! |
|
Świeżynek
![]() |
|
Czy to jest normalne, że nowy bębenek nie jest wyregulowany? Moja Elna 320 szyje z nowym bębenkiem ok dopiero przy ustawieniu naciagu nici górnej na 7-8 i to stuka, więc rozumiem, że za ciasno w bebenku? Czy może być inna przyczyna? Nić założona jak zawsze, próby na stabilnej bawełnie.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Czy to jest normalne, że nowy bębenek nie jest wyregulowany? Moja Elna 320 szyje z nowym bębenkiem ok dopiero przy ustawieniu naciagu nici górnej na 7-8 i to stuka, więc rozumiem, że za ciasno w bebenku? Czy może być inna przyczyna? Nić założona jak zawsze, próby na stabilnej bawełnie.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.