Stara Gwardia
![]() |
|
Kochane, jak wiecie lubię szyć, w sumie to mało co mi wychodzi (tzn wychodzi ale niezbyt starannie...), ale chęci są przecież najważniejsze
![]() Zabieram się za uszycie podobnego płaszcza, możecie mi podpowiedzieć jakie materiały się na to nadają? Ja kupuję wszystko w Textilmar, bo jeszcze się na nich nie przejechałam... Może mi ktoś podpowiedzieć jaki materiał kupić, najlepiej w tym sklepie na taki płaszczyk? Aha, będzie miał podszewkę, więc wierzchni materiał nie może być zbyt cieńki. Podpowie ktoś? Pliiiiiz ![]() A jaki materiał na marynarkę a'la generał wojskowy albo pilot (będę próbowała uszyć dla męża strój karnawałowy ![]() Pozdrawiam gorąco kochani! --- Ostatnio edytowane 2012-12-19 15:30:14 przez iskralight --- --- Ostatnio edytowane 2012-12-19 15:33:50 przez iskralight --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Pierwsze co mi przyszło do głowy to ambasador na płaszczyk:
o taki chociażby: http://sklep.textilmar.pl/welny-inne-ambasador-sezon-2013-ambasador-granatowy-p-1271.html albo flausz: http://sklep.textilmar.pl/flausz-welniany-sezon-2013-flausz-welniany-granatowy-p-3416.html (jeżeli to prawdziwy ambasador to cena jest zachęcająca ( w Merino na Jana Pawła w Warszawie byle podszewka zaczyna się od 58 zł za metr). na marynarkę zwłaszcza karnawałową mogą być tańsze tkaniny: bawega na przykład. Uważam, że nie ma co inwestować w strój, który i tak jest "z przymrużeniem oka" i na raz. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ten płaszcz to chyba z bawełny grubszej był szyty, a przynajmniej tak wygląda
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ten Ambasador to troche za drogi... nawet nie wiem czy mi się uda ten płaszczyk...
Ale dziękuję za rady ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
No tak, u nas ambasador kosztuje jakieś 90 zł/m ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Szycie to w ogóle drogie hobby
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Iskro stroje karnawałowe będą w Lidlu, ja wiem że z reguły takie stroje są strasznie kiczowate ale za 40 zł..... Chyba, że chcesz się przybrać do poważnego szycia męskich rzeczy, wtedy taki strój, to świetny poligon doświadczalny. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Właśnie chcę się nauczyć, ale na wszelki wypadek uszyć z ładnego materiału, bo może się zdarzyć, że mi się uda
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
dzień dobry,
piszę jeszcze raz, poprzedni wpis gdzieś mi zaginął ![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.