Wersja do druku

Świeżynek
Witam,
Chciałam uszyć sobie niewielką kosmetyczkę do torebki. Koncepcję mam mniej więcej obmyśloną ;) Całość będzie usztywniona pianką pod panele :D tylko zastanawiam się czego można użyć to wyłożenia wnętrza tej kosmetyczki? Moim zdaniem zwykły materiał odpada, czasem coś się samo z siebie otworzy, ubrudzi, więc chciałabym, żeby łatwo można było to wyczyścić. Macie jakieś pomysły? :)
Mistrzyni Krawiectwa
Ja kiedyś tez sobie sprawiłam kosmetyczkę to po prostu wstawiłam zwykłą podszewkę, a całość była tak wykonana że w każdej chwili mogłam wrzucić kosmetyczkę do automatu z praniem a tą pianką do paneli to nie wiem czy da się wyprać :mysli: jak by czasem się bardzo zabrudziło.

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
pomysł z materiałem na kurtki przeciwdeszczowe jest fajny, dziś udaję się na poszukiwania. Dzięki :)

Magda: Jak szyłaś swoją kosmetyczkę to usztywniałaś ją czymś czy była tylko podszewka i materiał na wierzchu?

A co do tej pianki pod panele to chciałam wszyć coś, żeby była sztywniejsza. Myślałam o ocieplinie, ale ponoć powinno się ją przepikować (moja wiedza w tym zakresie jest jeszcze niewielka ;)) a nie mam stopki do pikowania..
Administrator
Nie trzeba mieć stopki do pikowania żeby pikować...

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
czyli dobrze mówiłam... moją wiedza jest jeszcze baaardzo niewielka ;)
gdzieś tam przeczytałam, że jest taka stopka i automatycznie stwierdziłam, że to konieczność jeśli chce się pikować. Dziękuję Susanna :)
Pogromca spamerów
wszyj cerate
Mistrzyni Krawiectwa
miqsiaa to było wieki temu i nie śmiejcie się ale wierzch tej kosmetyczki był z weluru a miedzy podszewkę a wierzch wszyłam worek foliowy :p

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
miqsiaa to było wieki temu i nie śmiejcie się ale wierzch tej kosmetyczki był z weluru a miedzy podszewkę a wierzch wszyłam worek foliowy :p
oryginalnie ;) na worek foliowy nie wpadłam :p

cerata i zasłonka prysznicowa to też super pomysły,
dziękuję Wam dziewczyny :)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.