Wersja do druku

Świeżynek
Poniżej załączyłam zdjęcia produktu, poszukuję takiego czarnego materiału (imitacja popękanej skóry, materiał dość gruby- mniej więcej jak w bluzach), który będzie nadawał się do uszycia rękawów bluzy/kurtki.

Potrzebuję wiedzieć jaki to materiał, a nawet jak ktoś jest w stanie polecić - miejsce gdzie mogę to dostać. Potrzebuję ok. 60m.

Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stały Bywalec
nie wiem co to może być ale mi się kojaży z materiałae nazywa się skóra słonia
już wiem, że na pewno nie jest to skóra.. ani skóro, zamszopodobne .. czy jest jakaś technika sitodruku umożliwiająca stworzenie imitację "popękanej/starej skóry" ?
Mistrzyni Krawiectwa
Ale - to może być wytłaczane. I raczej jest.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
witam serdecznie :)

poszukuje materialu takiego jak wierzch tej sukienki.nie wiem nawet jak nazywa sie ten rodzaj. bardzo prosze o jakies podpowiedzi :)

pozdrawiam Marta

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
witam serdecznie :)

poszukuje materialu takiego jak wierzch tej sukienki.nie wiem nawet jak nazywa sie ten rodzaj. bardzo prosze o jakies podpowiedzi :)

pozdrawiam Marta
Myślę, że to nie materiał tylko robótka na szydełku, z bardzo ładnego jedwabnego kordonka, tak przynajmniej ja sądzę ale niekoniecznie to może być to....
Teraz jest moda na rzeczy robione szydełkiem. :)

--- Ostatnio edytowane 2013-02-01 21:44:17 przez aniaolakoza ---
Świeżynek
Ja natomiast chciałabym się dowiedzieć jaki mam kupić materiał na obrus (typu płutna lnianego tylko, że białe), na którym mogłabym sobie wyhaftować kwiaty - kolorowe- jestem z łowickiego i bardzo podoba mi się folklor tego regionu, proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam Ania.
Świeżynek
Ja natomiast chciałabym się dowiedzieć jaki mam kupić materiał na obrus (typu płutna lnianego tylko, że białe), na którym mogłabym sobie wyhaftować kwiaty - kolorowe- jestem z łowickiego i bardzo podoba mi się folklor tego regionu, proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam Ania.
Nie jestem znawcą ale wydaje mi się, że na obrus i materiał do wyszywania nadałaby się też bawełna
Stara Gwardia
Na obrus nadaje się bawełna o splocie płótna, lub len najlepiej dotknąć tego i zobaczyć czy odpowiada. Są też kanwy - specjalne tkaniny do haftu - także w wersji obrusowej. Tu głównie kawny do haftu krzyżykowego ale jak przejrzysz znajdziesz na pewno czego potrzebujesz. http://www.dmc-cw.com.pl/dmc.php?z-metra,57

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.