Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
Mam na imię Emilia i krawiectwo fascynuje mnie od dawna, ale dopiero od kilku tygodni nie boję się maszyny. Tak, dokładnie tak.... bałam się szyć, nie technicznie, ale że zmarnuję materiał. Na swoim koncie mam spódniczkę i sukienkę dla córek oraz jedną długą spódnicę dla siebie. To nie wiele, ale uczę się. Namiętnie kupuję Burdę i Knippie - holenderska gazeta z projektami (dla dzieci i kobiet). Cały czas szukam czegoś dla mężczyzn, ale to trochę trudne. Prowadzę bloga, który jest ogólnie o pracach ręcznych, które zaczęłam od haftu krzyżykowego, a teraz będę szyć. Bardzo lubię kupować materiały, choć często są to zakupy pod wpływem impulsu. Podoba mi się materiał i chcę go mieć, ale za rozsądną cenę. Na szczęście jest u nas targowisko, gdzie mogę metr materiału kupić za euro lub 0,8 euro - to wtedy się opłaca i mój strach o sknocenie materiału jest znacznie mniejszy.

Mam nadzieję, że ta pasja będzie się rozwijała, a moje szycie będzie znacznie śmielsze, doskonalsze i wrodzi się w profesjonalizm.

To adres mojego bloga: http://emiliipalace.blox.pl/html
Administrator
Witaj na forum :)
Jeśli boisz się zmarnować tkaninę to polecam zakupy w lumpeksach :) Można tanio wyrwać fajne tkaniny i dowolnie je przetwarzać :) Choć jak u Ciebie są tak tanie tkaniny to nie wiem czy warto włóczyć się po lumpkach ;)

* Susanna szyje - mój blog :)

Mistrzyni Krawiectwa
Witaj, Emilko!

Ja już dawno zdradziłam Burdę dla Knipmode :-) Targowisk z materiałami - z jednej strony zazdroszczę, a z drugiej - może i dobrze, że nie mamy takiego ;-) Zwały materiałów w domu tylko by rosły ;-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
witaj:) pokaż co uszyłaś

Targowisk z materiałami - z jednej strony zazdroszczę, a z drugiej - może i dobrze, że nie mamy takiego ;-) Zwały materiałów w domu tylko by rosły ;-)

Ania

U mnie rosną i bez tego

Robię jeszcze dużo błędów, ale idzie do przodu. Co do materiałów - zdziwiłam się, że tak tanie materiały, a to jest np. jersay, materiały garniturowe i tego typu. Nie lubię bardzo ozdobnych materiałów, jakieś paski, sam kolor i to granat, czarny, biały, róż i błękity. Jednak wiem, że muszę się przekonać do satyny i innych delikatnych, no i nauczyć się je odpowiednio łączyć.
Pogromca spamerów
witaj :)
Świeżynek
to moje pierwsze prace i proszę o wyrozumiałość.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
poduszka sukienka spódniczka
Świeżynek
Witaj
Wcale nie widać że to pierwsze prace, zwłaszcza sukienka:)
Świeżynek
Cześć :)

Mój blog: amatigirl.com

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.