Świeżynek
![]() |
|
Do dzianin potrzebny jest ci klasyczny overlock z nozem inaczej dzinina bedzie sie skrecac i szew bedzie nierowny i brzydki.
Ja do dzianin kupilam Elna 745 i ma ta maszyna overlock 3-4-5 nitkowy coverlock renderowke dyferencjal i wiele fajnych funkcji tylko koszt to około 3600. Jestem z niej w miarę zadowolona zeby nie przechwalac ale polecam Pamietaj że im bardziej skomplikowana maszyna tym wiecej z nia roboty i szybciej sie psuje. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Czeremcha - moze sie myle, ale mam wrażenie, ze nowe osoby na forum klasyfikujesz z automatu jako nie umiejace szyc.
Ja szyc potrafie, szyje od 15 lat (no, mialam teraz jakies 5 lat przerwy - dzieci, przeprowadzka itp.). Zalogowalam sie, poniewaz chce kupic nowy sprzęt, który ułatwiłby mi szycie dzianin. Nie znam się na nowinkach sprzętowych, co która maszyna potrafi, co nie oznacza, ze nie znam się na dzianinach, ani generalnie na szyciu. Dziewczyny, a co myślicie o tym? http://allegro.pl/cov-drabinka-janome-1000cpx-duzo-prezentow-i3144777835.html Warto się nad tym zastanowić? |
|
Stara Gwardia
|
|
Mylisz się i to bardzo. Czeremcha to kopalnia wiedzy i doświadczenia, gotowa dzielić się nią z każdym kto potrzebuje pomocy w szyciu. Nie klasyfikuje nikogo tylko odpowiada wyczerpująco na każde pytanie. Zapytałaś to Ci odpowiedziała.
Nie skłamię jeśli powiem, że każda osoba na forum ma do niej szacunek za wiedzę i chęć pomocy. Mam nadzieję, że też równie cierpliwie i chętnie podzielisz się z nami swoim doświadczeniem i umiejętnościami krawieckimi ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Więc dlaczego na moje pierwsze pytanie o maszynę która radzi sobie z dzianina jakoś nie odpowiedziała wyczerpująco, tylko rozpisala się na temat dzianin, ze są trudne.... Dla mnie nie są
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Brendo, z całym szacunkiem, ale jeżeli ktoś pisze, że szuka maszyny, która ładnie będzie szyła dzianiny, to ja zakładam, że ta osoba nie ma doświadczenia w szyciu dzianin, z zatem jest najprawdopodobniej początkująca.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
No właśnie o to chodzi, ze zwykłej maszyny raczej nie mam, bo to co mam trudno nazwać maszyna
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
|
Stara Gwardia
|
|
Teraz kiedy patrzę na te wypowiedzi, jeszcze bardziej chylę czoła przed Czeremchą jej skromnością i pokorą. ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ok, to bylo pytanie. A renderka sobie nie poradzi? Właśnie byłam ostatnio w sklepie maszynowym i Pani mi zachwalala janome 1000cpx, ze mi pięknie uszyje to co chce....
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.