Wersja do druku

Świeżynek
Mam na imię Klaudia, mam 21 lat i przyszłam na to forum z myślą o tym, aby nauczyć się szyć i móc doradzić się ekpertów. Dopiero zacznam moją przygodę z szyciem, dlatego proszę o wyrozumiałość :) Interesuję się Japonią, modą z Azji, ale także informatyką, której się uczę. Mam nadzieję, ze nawiążę tutaj też ciekawe znajomości :) Pozdrawiam.
Pogromca spamerów
witaj :)
Stara Gwardia
witam :kwiatek:

Nur Frauen mit Tattoos sind sexy
Stara Gwardia
Cześć
Mam na imię Klaudia, mam 21 lat i przyszłam na to forum z myślą o tym, aby nauczyć się szyć i móc doradzić się ekpertów. Dopiero zacznam moją przygodę z szyciem, dlatego proszę o wyrozumiałość :) Interesuję się Japonią, modą z Azji, ale także informatyką, której się uczę. Mam nadzieję, ze nawiążę tutaj też ciekawe znajomości :) Pozdrawiam.
Witaj, Klaudio!
Też mam zakręt w kierunku Japonii, choć młodzieńczy zapał już mi nieco minął:)
Szczególnie zajmowała mnie kultura i sztuka w średniowiecznej Japonii, od przełomu Gempei (koniec Hei'an), właściwie aż do epoki Tokugawa. Uczyłem się nawet języka.
Kiedyś wyszukiwanie wszelkich materiałów na ten temat dawało więcej radochy, bo były strasznie trudno osiągalne, a teraz już to spowszedniało i w necie można tego znaleźć na pęczki... Choć spora część wiadomości jest bzdurna i niesprawdzona. I do takiego filtrowania informacji przydaje się ta rzetelna wiedza, zdobywana z wielu różnych źródeł. Jeżeli zechcesz kiedyś pogwarzyć na ten temat - pisz śmiało!:)
Z przyjemnością sobie odświeżę swoje szare magazynki:)
Pozdrawiam - Zbych
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
Witaj :)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.