Świeżynek
![]() |
|
Witajcie!
Chciałabym się dowiedzieć, gdzie w Poznaniu znajdę sklepy z materiałami i róznymi innymi gadżetami krawieckimi. Słyszałam jednie o Bławatku na Dąbrowskiego, ale na pewno jest ich cała masa. Czekam na odpowiedź ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja polecam sklep z tkaninami na ul. Wiejskiej w Swarzędzu. Wybór mają przeogromny, ceny fajne, panie obsługujące zawsze fajnie doradzają ![]() ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam!
Sklep w Swarzędzu na Wiejskiej też mogę polecić, bo sama tam kupowałam. Generalnie, jadę za tydzień do Polski i zamierzam nakupować tyle materiałów ile zmieści walizka ;p. Tutaj (na Islandii) ceny są po prostu zaporowe. I spisuję sobie listę sklepów, które odwiedzę. Dajcie mi znać co nieco o nich, jeśli ktoś z was tam zawitał. I tak Bemax - z ich strony rozumiem, że mam się udać na Głogowską 248? Izpol - nigdy nie byłam Polimex - mają też sprzedaż detaliczną? Dostanę może u nich ovatę? Jeszcze jakieś pomysły, gdzie powinnam się udać? Szukam sklepu, gdzie będzie duży wybór. Czasu będę miała mało i wolała bym wszystko kupić w jednym miejscu, żeby nie marnować czasu w korkach. I potrzebuję też sporo dodatków krawieckich lamowniki np. (nie stopki, tylko do robienia lamówek), narzędzia do patchworku (nóż, mata, ew. linijki), ovata (a może lepiej zamówić na Allegro?). Tak to jest jak człowiek wraca do kraju i musi zakupy na pół roku szycia zrobić w 2 tyg. ![]() Jak się nikt nie odezwie, to zdam relację, do jakich sklepów dotarłam i co kupiłam. Basia |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja byłam tylko w Bławatku w Poznaniu i w Swarzędzu na Wiejskiej i zdecydowanie wolę Swarzędz ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Tak jak mówiłam Swarzędz znam, swojego czasu pracowałam może z 300m dalej i zawsze tamtędy wracałam do domu. Niestety z tego co pamiętam w pasmanterii mieli raczej "podstawowe" wyposażenie. Jak znajdę czas i nie dostanę czegoś w Poznaniu, to tam pojadę.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.