Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dziewczyny (i chłopaki
![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-05-31 13:56:25 przez Iwciak --- |
|
Administrator
![]() |
|
Hmmm no ja bym też pewnie zaniosła do banku lub na policję - po danych z karty pewnie znaleźliby właściciela. Zapewne karta jest już zastrzeżona. Mam nadzieję, że nie będziesz mieć kłopotów z tego powodu, byłaś uczciwa i oddałaś kartę - mogłaś nie mieć czasu aby szukać banku czy posterunku. Myślę, że nie będzie z tego kłopotów. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Nie wydaje mi się. Przecież zaniosłaś ją do sklepu, interesowałaś się, czy ktoś ją odebrał, a sama karta została zwrócona do firmy obsługującej bankomat. Na nagraniu z monitoringu będzie godzina, o której wyjęłaś kartę, a skoro od razu zaniosłaś ją do sklepu - to od tej godziny nie będzie żadnej transakcji wykonanej tą kartą.
Przecież gdybyś chciała skorzystać z cudzego konta, to mogłabyś to zrobić, a kartę wyrzucić do kosza albo spalić. Musiałabyś być bardzo naiwna idąc z nią potem do banku ![]() Musimy troszkę uwierzyć w siebie nawzajem ![]() Z kolei - kiedy pracowałam w aptece zdarzyło się parę razy, że klient zapominał karty. Nie dzwoniliśmy od razu do banku - czekaliśmy dwie - trzy godziny, dając klientowi szansę na zreflektowanie się i odebranie karty. Gdybyśmy dzwonili od razu - karta zostałaby zablokowana. A wyobraźcie sobie turystę, który nagle zostaje pozbawiony możliwości korzystania ze swojego konta... Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Prawdopodobnie nie. Kwestia uczciwości kolejnych "ogniw". Z dużym prawdopodobieństwem właściciel, jak tylko się zorientował, zastrzegł kartę i dlatego jej nie szukał. Jednak lepiej byłoby zanieść ją na policję lub do banku, bo wtedy miałabyś potwierdzenie, że ją zwróciłaś. A czy będą wiedzieć kto wziął kartę? Najpierw musieliby Cię zidentyfikować, a jak rozumiem nie widniejesz w policyjnych kartotekach ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Nie nie widnieję . Do sklepu oddałam bo taki był mój pierwszy odruch,że ktoś może szukać.. To taki mały sklep z obuwiem,jedna sprzedawczyni wczoraj dzisiaj inna ,ale monitoring niby sklep ma
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Nie martw się, postąpiłaś dobrze, a karta na pewno jest już dawno zastrzeżona. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dobrymi uczynkami piekło jest wybrukowane
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
A na drugi raz pewnie zaniosę do banku i tyle.
--- Ostatnio edytowane 2013-06-01 11:14:58 przez Iwciak --- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.