Stara Gwardia
![]() |
|
Jak zdarzyło mi się spradzać to były wypukłe na prawej stronie. Ale może faktycznie tak być że będzie odwrotnie. Na belki tkaniny nawijane są zawsze prawą stroną do środka.Co innego w sklepach z reguły tkanina jest złożona i nawinięta lewą stroną do środka, to tak aby przyciągnąć klienta prawa na wierzchu więc wszystko widać . dlatego w sklepie zwracam zawsze uwagę czy tkanina nie wyblakła na złożeniu np od słońca. Niestety często tak się zdarza, a póżniej przy krojeniu szok, ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
A mnie wprost odwrotnie ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
O niebiosa, zawsze myślałam, że jest odwrotnie, a to dlatego, że strona brzegu fabrycznego z wgłębieniami (nie z cypelkami) była jakaś taka ładniejsza, gładsza - myślałam, że to właśnie prawa strona ![]() Tak myślałam, ze mi się przyda ten wątek ![]() ________________________________________________________
http://mademoiselle-eveline.blogspot.com/ Szyję sobie ![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Buhahaha! Wszystko pewnie zależy od tego, czy maszyna tkacka jest chińska, ruska, czy angielska ![]() ![]() Wiadomo wszak, że oni wszyscy zawsze robią po swojemu, a Chińczycy kopiują wszystko i zrobili może maszyną uniwersalną, która może robić i tak i śmak ![]() Zbych ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
|
|
A niektóre tkaniny z natury są dwustronne, są sploty, które wyglądają tak samo z wierzchu i od spodu. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czyli, jak wyraźnie nie widać różnicy- wzór np., to za stronę prawą bierzemy to, co nam się bardziej podoba ![]() Zawsze bałam się, że ktoś doświadczony w szyciu by np. zobaczył jakiś mój ciuch i mnie wyśmiał, bo uszyłam go lewą stroną na wierzch XD ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie trzeba się tym aż tak przejmować. Mi się zdarzyło uszyć bluzkę składając materiał lewą stroną do prawej i w niczym to nie przeszkadza ![]() ![]() ________________________________________________________
Mój blog: Yeshka Gone Wild |
|
Stara Gwardia
|
|
No to teraz już wiem, która lewa, która prawa... okazało się,że lewa strona w moim przypadku była prawą ![]() Yeshka, bluzka super, ale ciii.... ale ten kwiatek!!!! ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki ![]() A co do lewej i prawej strony - wczoraj na szybko szyłam piżamowe szorty i znowu tył jest jest lewą stroną do wierzchu... No coment ![]() ________________________________________________________
Mój blog: Yeshka Gone Wild |
|
Stara Gwardia
|
|
dzięki , dzięki , dzięki, jak tylko przyjdę do domu machnę kwiatek, bo takiego jeszcze nie mam.
Pozdrawiam ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.