Stara Gwardia
![]() |
|
Jak rozróżnić lewą i prawą stronę materiału?
Przy lalkowych ciuchach nie mam z tym problemu, bo zazwyczaj kupuję materiały, w których obie strony się różnią, lub mają nadruk itp. Ale, teraz kupiłam materiał, przy którym gapię się na obie strony i ni w ząbek nie mogę się połapać, która jest która. Czy jest na to jakiś tajemny sposób? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tak jest. Można to poznać po brzegu fabrycznym. Są tam takie malutkie dziureczki . Prawa strona to ta na której dziurki są wypukłe . Dotknij palcami i poczujesz. Ale dla mnie generalnie prawą stroną jest ta która bardziej mi się podoba. ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Zasadniczo i pobieżnie rzecz bioręcy to prawą stroną jest ta, która Ci się bardziej podoba! ![]() Ale tak na poważnie, to pewnie po splocie można to odróżnić. Czyli wpisz w gugiel nazwę materiału i znajdź rysunki splotów. A jeśli się nie uda to wrzuć tutaj foty obu stron i z pewnością ktoś na forum pomoże. ![]() Zbych ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Administrator
![]() |
|
Jest tajemny sposób ![]() ![]() Choć czasem lewa strona może być prawą ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wydaje mi się, że zdjęcie nic tu nie da, bo serio obie strony wyglądają bardzo podobnie, bo chyba nie identycznie, ale moje oko nie łapie różnicy.
Tak właśnie myślałam, że dziurki podpowiedzą, ale nie wiedziałam, czy wystają na lewą, czy prawą stronę ![]() Dziękuję za szybkie odpowiedzi ^^ Mam zamiar z tego sobie bolerko uszyć ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-06-15 12:30:11 przez mio --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Jestem za opcją - prawa strona to ta, która bardziej się podoba ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Też dobry sposób ![]() Warto zapamiętać. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Sięgnęłam po pierwsze lepsze dwa materiały, zalegające w szafce obok komputera - oba mają dziurki wypukłe na lewą stronę.
Zdecydowanie na lewą, bo jeden materiał jest drukowany i dziurki są wypukłe po gorzej zadrukowanej stronie, a drugi jest czymś w rodzaju twillu i dziurki wystają po stronie ze splotem płóciennym, czyli też zdecydowanie po lewej. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
Ha też tak mam w żakardzie dlatego napisałam, że czasem lewa strona może być prawą. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
mnie też uczono, że dziurki są wypukłe po lewej stronie, a po prawej wklęsłe... ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.