Świeżynek
![]() |
|
Zrobiłam projekt (w załączniku!), zebrałam materiały (prawie...
![]() Wykroje robię na białym prześcieradle, które potem przykładam do ciała i wykonuje poprawki. Jestem początkująca i jest to dla mnie nie lada wyzwanie... Dlatego proszę o porady! ![]() Pozdrawiam. --- Ostatnio edytowane 2013-06-15 14:52:55 przez Mariposa --- |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
chyba poprosze
jakie porady? --- Ostatnio edytowane 2013-06-15 14:49:09 przez roksanitka --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Jakiekolwiek; odnośnie zaszewek, samego skrojenia...
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
zalezy z jakiej tkaniny chcesz szyc ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
No właśnie z jakich materiałów, bo dla mnie równie dobrze mogłoby to być zielone, długowłose futerko i elastyczny tiul. Sam rysunek jest bardzo sprawny, ale to wizualizacja Twojego pomysłu i na pewno wiesz jaki efekt chciałabyś osiągnąć na żywym organizmie. A tak na marginesie to ja bym wzięła którąś z prostych gotowych sukienek-tub z Burdy i dostosowała do swojej wizji.
![]() |
|
Dziękuję bardzo.
Materiał: myślałam o satynie/tiulu- zielona część; przeźroczysta część- nie chciałam właśnie tiulu, mam taki ,,plastik''( w jakim pakowane są prześcieradła/koce). --- Ostatnio edytowane 2013-06-15 20:10:49 przez Mariposa --- |
|
Administrator
![]() |
|
Tiul na przeźroczystą część a na te wstawki to możne nawet jakieś futerko z krótszym włosem? Satyna mi się nie widzi ale wiadomo - każdy ma swój gust a o gustach się nie dyskutuje ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Plastik??? Można próbować, ale wątpię, żeby to się nadawało do noszenia zwłaszcza przy wyższych temperaturach
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
To jest ubranie na sesję zdjęciową, więc będzie noszone jednokrotnie.
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
witam ![]() Polecam tiul i zielone fiterko ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.