Stały Bywalec
![]() |
|
mam wykrój na kopertówkę materiał też <fioletowa satyna> ale nie mam pojęcia czym ją usztywnić ? ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Można flizeliną, kamelówką albo usztywnieniem do kołnierzyków i mankietów w koszulach ale bardzo fajnie szyje się taką gąbeczkę pod panele - można kupić w marketach budowlanych na metry. Ja tym usztywniłam strój jabłka na przedstawienie w przedszkolu i maszyna bez problemu dawała sobie radę. Gdybym teraz miała szyć kopertówkę to bym spróbowała z tą gąbeczka ![]() KLIK ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
wygląda dobrze wypróbuje gąbeczkę dzięki ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Iskierko może ktoś bardziej doświadczony jeszcze się wypowie bo ja uszyłam 2 kopertówki w życiu. I dobrze szyć z nieco sztywniejszych tkanin. A ta pianka to nadaje się też do usztywniania portfeli ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
wiesz ja taką gąbeczkę aktualnie posiadam ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-06-30 17:26:16 przez Iskierka --- ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Mi w domu została pianka ale ona się łamie - jest za sztywna. A ta jest jak gąbka, elastyczna i miękka i można ją nawet lekko naciągać ![]() ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.