Świeżynek
![]() |
|
Chciałabym zacząć przygodę z szyciem od spódniczki,takiej najprostszej.Znalazłam coś darmowego z burdy.Ale tam nie ma wykrojów tylko jakaś dziewczyna prezentuje.Mam pytanie jakie wymiary trzeba sporządzić?I wogóle do innych ubrań też,może znacie jakieś pomocne strony?
|
|
Administrator
![]() |
|
Jak chcesz uszyć prostą spódniczkę to kup sobie Burdę np. najnowszy numer, tam masz i zdjęcia i wykroje i z tego zacznij szyć.
Żeby określić rozmiar potrzebujesz znać: obwód pasa, obwód bioder, ewentualnie wzrost bo jeśli zaliczasz się do "małych kobietek" to oznaczenie rozmiarów będzie nieco inne. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
ja wlasnie ucze sie na Burdzie. to chyba najlepsze rozwiazanie, bo wszytsko jest opisane krok po kroku- od sprawdzenia szczegolowo swoich wymiarow, po doradzenie z jakiego materialu powinno byc ubranko, zeby dobrze wygladalo. no i wykroje z Burdy.. bez tego to chyba ciężko.
|
|
Administrator
![]() |
|
Na prostą spódniczkę kiedyś podam "przepis". Ale liczenia jest sporo no i wykreślanie wykroju to dla początkującej osoby może być niezła jazda ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
A gdzie mogę nabyc najnowszy numer Burdy?Jaka jest cena?W jakich sklepach kupujecie?Ogólnie to znalazłam na tym forum jakiś link i zalogowałam się do Burdy,ale tam jest coś chyba w rodzaju pomysłów czytelników i nie ma wykroju...
|
|
Świeżynek
![]() |
|
BURDĘ można kupić w empikach i dobrych sklepach z prasą. Nowe numery kosztują jakieś 11 zł, link w który weszłaś to prawdopodobnie niemiecka strona pisma, na której można za opłatą ściągnąć wybrany przez siebie model na komputer. Natomiast archiwalne numery za ok 9 zł możesz zamówić u wydawnictwa. ________________________________________________________
Przeszyj to sam ~ |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Na stronie Burdy są też wykroje do ściągnięcia za darmo.
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
olllittta narysuj sobie szablon 1 dlugosc spodnicy
2od gory 20 - 21 cm - to beda biodra i narysuj kreske rownolegla do dlugosci 3 szer. bioder podziel na 4 i zaznacz na linii 4 szer. w pasie podziel na 4 + 2/3cm. na zaszewki i narysuj kreske 5 polacz te kreski i juz nie zapomni dac zapas minimum 2 cm daj znac jak ci poszlo --- Ostatnio edytowane 2011-01-13 07:12:10 przez Susanna --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
A wiecie co-kupiłam Burde i jestem zachwycona
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
musisz się zmierzyć w obwodach: ja np nosze sklepowe około 40; w burdzie mam 44 - wiele zależy od wzrostu, obwodów itp - jak pomierzysz się to będziesz wiedzieć
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.