294 strony: « < 33 34 35 36 37 38 39 > »
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Decyzja podjęta
![]() Susanno bardzo dziękuję za Twoje dobre chęci ![]() ![]() ![]() Pinezka ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Nie ma problemu - ważne ze kupiłaś ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Już po czasie, bo maszyna kupiona, ale że stale ktoś tu zagląda, bo dylematy z kupnem maszyny wciąż się powtarzają - dorzucę swoje trzy grosze komentarza, bo przyda się na zapas ![]()
Potwierdzam. Też nie widzę różnicy.
A tu już nie potwierdzam. Oliwię maszyny bardzo rzadko, może raz na rok, a drugi raz /być może/ robi to mechanik, kiedy zawożę je do przeglądu "na wszelki wypadek". Nigdy bębenek nie jest pokryty olejem. Taż to byłaby masakra ![]() ![]() ![]()
Plastikowe okienko trochę mnie stresuje, bo już widzę, jak wyłamuje mi się "przypadkowo" plastikowy dinks blokujący to okienko na miejscu. Taki jakby niby to zawiasik. Złamie się - i po szyciu. A ile będzie kosztował nowe okienko? Wolę dowiedzieć się jak najpóźniej... ![]() ![]() Maszyny z rotacyjnym tez się oliwi - po prostu zależy to od typu samej maszyny ![]() ![]() ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam. Chyba znowu odświeżę wątek wyboru maszyny dla początkujących.
![]() Jak dotąd miałam styczność ze starym Łucznikiem babci, na którym uczyłam się szyć prosto i "wyczuć" pedał, więc moje doświadczenie jest marne. Zapał za to ogromny. ![]() Przeczytałam ten wątek do dwudziestej-któreś strony i wymiękłam. Wiem już, że za 300 zł mogę kupić całkiem sprawnego Silver Cresta.Tyle, że niezawodne allegro tym razem zawiodło - maszyny brak. W Lidlu też nie widziałam od dawna żadnych maszyn. Na stronie nic nie ma. Wiecie może, czy mogę liczyć na jej powrót na sklepowe półki? Jeśli zaś nie - czym się zainteresować? Na początek pracowałabym głównie z "codziennymi" materiałami, czyli bawełny i dzianiny. Czasem dżins. Wiem też, że liczy się głównie to, co ja myślę, ale te wszystkie terminy krawieckie trochę mnie przerastają i nie potrafię racjonalnie ocenić możliwości maszyny. :/ Pomożecie jakoś? ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
W końcu mam w domu moją maszynę do szycia! Jest to Elna 320ex. Zakochałam się w niej od pierwszego dotyku.
![]() ![]() Przez parę dni nie będzie mnie na forum bo chcę się zaprzyjaźnić z moją nową przyjaciółką. ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w wyborze maszyny! ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Pierwsze koty za płoty. Spodnie przetarte w kroku zacerowane
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Pinezko spokojnie ![]() ![]() Bez obaw. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
yyy Czeremcha czyli jednak rotacyjną oliwicie??
![]() ![]() Może zapytam gdzieś mechanika u siebie na miejscu ![]() z okienkiem plastikowym nawet mi do głowy nie przyszło, żeby się ułamało, połamało czy coś hmmmm........otwieranie w elnie jest dość delikatne (tzn nie trzeba w to wkładać żadnej siły a i łatwo i ładnie te "zawiaski" wchodzą przy składaniu) pracowałam ostatnio i na ciemnej nitce i jak najbardziej widziałam jej poziom nawinięcia ![]() ja nadal jestem z tego zakupu zadowolona, już zakupiłam potrzebne materiały, czekam aż wszystkie przyjdą i zaczynam realizację swoich planów - bynajmniej nie ubraniowych bo nie mam cierpliwości do takich ambitnych planów .....na razie ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
To, czy maszynę się oliwi, czy nie - zależy od producenta, a nie od rodzaju chwytacza ![]() ![]() Ania --- Ostatnio edytowane 2012-08-01 10:37:11 przez czeremcha --- ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
aaaaaaaaaa takie buty.. no to Pani sprzedawczyni źle się wyraziła, mówiąc, że tych się nie oliwi - znaczy chodziło o producenta i model a nie o rodzaj chwytacza a tak to wynikało z rozmowy. OK dzięki za wytłumaczenie dobra Kobieto
![]() |
294 strony: « < 33 34 35 36 37 38 39 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.