Świeżynek
![]() |
|
Witam!
Mam pytanie, mianowicie, czy da się w jakiś sposób rozszerzyć spodnie na dole nogawki. Jakoś rozciąć lekko ten boczny szew, nie wiem.. Macie jakieś pomysły, jest to do zrobienia czy nie ma takiej opcji i dać sobie spokój ? ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
A jaki efekt chcesz uzyskać?
Kiedyś rozcinało się nogawki, wszywało kliny z tkaniny w kwiatki i tak powstawały supermodne spodnie dzwony. ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Właśnie coś w stylu dzwonów, lekko rozszerzane na dole spodnie. Kwiatki nie, może jakiś materiał ? A może da się jakoś bez materiału ?
|
|
Administrator
![]() |
|
Musisz mieć materiał żeby poszerzyć spodnie. Możesz wszyć kliny z dowolnego materiału (najlepiej coś podobnego do tego z czego są uszyte spodnie) w dowolnym kolorze. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Może się zdarzyć, że szew boczny ma duży zapas, i wtedy okaże się że możesz poszerzyć bez wszywania niczego dodatkowo.
Proponuje także lampasy, bardziej klasycznie to wygląda niż trójkąty w kwiaty ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Też o tym myślałam ale wątpię żeby było tego zapasu na szwy wystarczająco, żeby poszerzyć te spodnie :/ ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.