Wersja do druku

Świeżynek
Witam!

Mam pytanie, mianowicie, czy da się w jakiś sposób rozszerzyć spodnie na dole nogawki. Jakoś rozciąć lekko ten boczny szew, nie wiem.. Macie jakieś pomysły, jest to do zrobienia czy nie ma takiej opcji i dać sobie spokój ? :)
Stara Gwardia
A jaki efekt chcesz uzyskać?
Kiedyś rozcinało się nogawki, wszywało kliny z tkaniny w kwiatki i tak powstawały supermodne spodnie dzwony. ;)
Administrator
Musisz mieć materiał żeby poszerzyć spodnie. Możesz wszyć kliny z dowolnego materiału (najlepiej coś podobnego do tego z czego są uszyte spodnie) w dowolnym kolorze.

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
Może się zdarzyć, że szew boczny ma duży zapas, i wtedy okaże się że możesz poszerzyć bez wszywania niczego dodatkowo.

Proponuje także lampasy, bardziej klasycznie to wygląda niż trójkąty w kwiaty:)
Administrator
Może się zdarzyć, że szew boczny ma duży zapas, i wtedy okaże się że możesz poszerzyć bez wszywania niczego dodatkowo.

Proponuje także lampasy, bardziej klasycznie to wygląda niż trójkąty w kwiaty:)
Też o tym myślałam ale wątpię żeby było tego zapasu na szwy wystarczająco, żeby poszerzyć te spodnie :/

* Susanna szyje - mój blog :)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.