Świeżynek
![]() |
|
Ktoś może mi doradzić jak zamontować prowadnik szwu (może jakieś zdjęcie). I jak używać. W instrukcji chyba nie ma o tym informacji.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Taki wygięty drucik? Wcisnąć w oczko za stopką, mniemam...
Ja to mam w instrukcji. Strona 137. A korzysta się z niego tak, że szyjąc obserwujesz nie stopkę, a prowadnik - czy "jedzie" po linii , od której chcesz kontrolować szew. Czyli - jeśli chcesz szyć 2,5 cm od brzegu - to ustawiasz prowadnik tak, żeby jego dźwignia wypadała na brzeg materiału, a igła była 2,5 cm od dźwigni. A jeśli chcesz pikować co 1 cm - to najpierw przeszywasz szew "wiodący", zakładasz i ustawiasz prowadnik i szyjąc pilnujesz, żeby wypadał na samym szwie. Następny szew - wzdłuż szwu nr 2 itd. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czy ktoś zakładał prowadnik w singerze 4423? Postanowiłam go wypróbować i okazało się ,że nie mogę go założyć.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Na uchwycie stopki jest otwór, w który należy wcisnąć,prowadnik. Lekko się trzeba przyłożyć bo nie wchodzi łatwo, trochę na siłę Prowadnik jest spłaszczony z jednej strony i na to spłaszczenie należy uważać. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No właśnie ,nie chciał wejść ,dlatego dałam spokój,bo bałam się ,że zepsuję.Spróbuję Twojej rady i dam znać.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Przytrzymaj z drugiej strony trzpień stopki, żeby się nie chwiał. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Faktycznie trzeba mocniej pchnąć ,żeby wszedł i zwrócić uwagę na płaską stronę prowadnika.Dziękuję za pomoc
--- Ostatnio edytowane 2015-01-22 09:21:58 przez Tula --- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.