Świeżynek
![]() |
|
Witam serdecznie mam mały a raczej duży problem z moja maszyną a więc chodziła dobrze do momentu aż zacząłem szyć grubsze spodnie maszyna ogólnie szyje perfekt ale nić się plącze w taki sposób że ze spodu wyciągam z 10 nitek prosze o poradę co mogę zrobić co ustawić nie znam sie zbytnio na tym ale instrukcja obsługi nic nie mowi na ten problem proszę o pomoc z poważaniem. Piotr.
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
zwieksz naprezenie gornej nici ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
ok sprubuje ale wyczytałem też że mogl się przestawić chwytacz czy chwytak coś takiego
|
|
Świeżynek
![]() |
|
dodaje zdjęcie problemu
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
probowales z tym naprezeniem?
bo jak sie szyje grubsze tkaniny,to talerzyki sie wtedy rozchodza ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
niestety nic nie dało teraz plącze nić plus nie szyje nitki nie zrywa
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
to nie wiem
a jaka masz dl sciegu,nitka w bebenku dobrze zalozona ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
wszystko jest dobrze z bębenkiem tam jak by się coś na spodzie przesunęło
--- Ostatnio edytowane 2013-09-19 14:56:38 przez pio00724 --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
wszystko jest dobrze z bębenkiem tam jak by się coś na spodzie przesunęło
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Według mnie problem pochodzi stąd, że szew nie jest zawiązany, a odwinięta nitka z bębenka gromadzi się wówczas pod płytką.
Jeśli problem pojawił się podczas szycia grubego materiału to istnieje prawdopodobieństwo, ze igła wbiła się za głęboko w igielnicę. Spróbuj ją opuścić odrobinkę - dosłownie o 1 mm, najwyżej 1,5 mm. Możesz też spróbować poluzować troszkę docisk stopki, choć wydaje mi się, że jednak główna przyczyna leży gdzieś w prowadzenia górnej nitki. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.