17 stron: « < 11 12 13 14 15 16 17
Stara Gwardia
![]() |
|
Przyglądnij się kupnym, mają nierozprasowane szwy, tylko złączone i obrzucone owerlokiem, pewnie po to żeby były szwy trwalsze, bo w końcu w spodniach dresowych więcej i częściej się hasa niż w garniturowych ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Adelciu wielkie brawa! Widać,że się baaardzo starasz,że dążysz do celu!A o to właśnie chodzi!!!!Jesteś BARDZO STARANNA!!!Sama nawet zrobiłaś wykrój.30 MAJA ukaże się nowy numer BURDA MODA DLA DZIECI mam nadzieję,że już wyczekujesz-tak jak ja!
![]() ![]() ![]() Co do szycia spodni to tak jak Ci już dziewczyny napisały w dresie zszywa się szwy owerlociem 4-ro nitkowcem,jeśli nie masz może być zyg-zac zamknięyty.Chodzi tu o to żeby szew też pozostał elastyczny i mocny zarazem.Tak jak Ty zszyłaś,zszywa się spodnie z tkanin przeważnie i w nich jest ok,jednak w dreskach biegamy,skaczemy.....i może taki szew po prostu pęknąć. Szyłam niedawno bluzkę sobie z tyłu na plecach był szew przez srodek,a że tam wcześniej było zrobione drapowanie i było już grubo zszyłam ten szew po prostu jak Ty w spodniach i co????Trinny garbi się przy maszynie i szefek pękł ![]() ![]() ![]() Czekam z niecierpliwością na następne Twoje dzieło! --- Ostatnio edytowane 2014-05-12 17:42:46 przez Trinny --- |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ma to sens, co piszecie ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Zapraszam na mój blog
http://www.adelaszyje.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Uwielbiam dresówkę ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
gratuluję pierwszego ubraniowego dzieła - pewnie na tym nie poprzestaniesz ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Brawo Adela! Nie wiem dlaczego, ale dopiero dzisiaj zauważyłam Twoje pierwsze ubraniowe dzieło. Mówiłam, że dasz sobie radę!
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Jejku, jejku, tyle pochwał na mnie wpłynęło a ja nawet nie odpowiedziałam ![]() Po tych dresówkach uszyłam kolejne - tym razem z wykroju burdy - dla córki. Ta wersja spodni dresowych ma nawet kieszenie i jestem bardzo z nich dumna, bo udały mi się ![]() Powstała też spódniczka z połowy koła, z uszyciem której miałam spore problemy... oraz poducha na taras z własnoręcznie naszytą aplikacją - napisem. W planach mam jeszcze sporo....tylko czasu brak ![]() Pozdrawiam ________________________________________________________
Zapraszam na mój blog
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Kolejne, nieśmiałe dosyć próby szycia ubrań za mną. Ostatnio powstały dwie sukienki dla córki. Muszę jeszcze popracować nad wykańczaniem, ale jestem zadowolona. I chcę szyć więcej ![]() ________________________________________________________
Zapraszam na mój blog
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Śliczne są obie sukienki! ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Szyj,szyj świetnie Ci idzie!
|
17 stron: « < 11 12 13 14 15 16 17
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.