17 stron: « < 11 12 13 14 15 16 17 >
Stały Bywalec
|
|
Kołderka jest prześliczna ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Świetne i dopracowane uszytki ![]() ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Ło rajusa! Hekate!
Tutaj określenie "ładne, jak ze sklepu" jest co najmniej ubliżeniem! ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stały Bywalec
|
|
Dlatego napisałam, że nawet lepsza bo staranniej wykończona ![]() Myślę że Adela wie o co mi chodziło ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Och, nawet nie wiecie jak mnie cieszą Wasze słowa. Mnie samej coraz bardziej podobają się moje prace i czuję, że szycie to naprawdę moje życie ![]() Ostatnio popełniłam potworka, który był nieśmiałą próbą wykorzystania resztek, które zostają z szycia większych form. Buzię ma na zamek, więc jak za dużo gada to zamykam i już ![]() ![]() Poza tym, od kilku dni dojrzewam do uszycia wreszcie czegoś do noszenia. Zakupiłam nawet dzisiaj materiały na ten cel, ale kiedy patrzę na dostępne w sieci wykroje to przerażenie mnie bierze....nie wiem co z czym zeszyć, jak się zabrać do szycia....Nie chcę nic wielkiego - jakaś spódniczka lub sukienka dla córci i spodnie dresowe dla syna, których zawsze u nas mało....Jak to zrobić? Znacie może jakieś ciekawe stronki, na których będzie wykrój do wydrukowania i instrukcja jak szyć krok po kroku? ________________________________________________________
Zapraszam na mój blog
http://www.adelaszyje.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kiedy patrzę na dostępne w sieci wykroje to przerażenie mnie bierze...
Adela, proszę Cię, Ty i przerażenie? Jestem pewna,że to co uszyjesz będzie tak samo perfekcyjne jak wszystkie Twoje rzeczy, które Nam prezentowałaś. Na www.papavero.pl są wykroje, które można drukować, ale dla dzieci nie ma za dużo i nie budzą jakoś moich emocji. 30 maja wychodzi Burda z wykrojami dla dzieci więc może tam coś znajdziesz. Ja czekam na nią z wielką niecierpliwością. Gosia |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Gosiu, Bardzo Ci dziękuję ![]() ![]() ![]() Dziękuję za informację o burdzie dla dzieci. Koniecznie muszę kupić - chciałabym zacząć szyć coś do noszenia, bo dom mam na razie odszyty i w zasadzie coraz mniej potrzeb w związku z tym...a maszynę porzucić mi żal ![]() ________________________________________________________
Zapraszam na mój blog
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Szycie uzależnia, prawda? Chciałoby się jeszcze i jeszcze. Ja jeszcze jednej sukienki nie skończyłam- muszę wszyć zamek i podszewkę, a już skroiłam drugą. Adela dasz sobie radę, też uczyłam się wszystkiego sama i muszę Ci powiedzieć, że idzie mi coraz lepiej, nożyczki nie drżą w dłoni, wykańczanie też sprawia mi coraz mniej trudności. Wszystkiego uczyłam się na własnych błędach. Moje rzeczy nie są i nie będą perfekcyjne tak jak niektórych dziewczyn, ale zupełnie mi to nie przeszkadza. Szycie sprawia mi radość i o to właśnie chodzi.
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Uzależnia? Totalnie ![]() ________________________________________________________
Zapraszam na mój blog
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Najlepiej by było gdybyś sobie kupiła na początek Burdę- szkoła szycia krok po kroku. Tam do każdego modelu są opisy z ilustracjami. Jeżeli chodzi o sukienkę to podaję za Burdą
- zaszewki -ramiona -boki -zamek z tyłu -potem zszywamy rękawy -zszyte rękawy wszywamy do sukienki Tak jest akurat w tym modelu, sukienka z krótkim rękawem, ale przejrzałam inne modele i rękaw zawsze na końcu |
17 stron: « < 11 12 13 14 15 16 17 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.