Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Bardzo potrzebuję 2 m takiej taśmy tylko w czarnym kolorze. Proszę popatrzcie w swoich pasmanteriach. Bardzo pilna sprawa
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie kupowałam tu, więc nie wiem jak obsługują, ale mają taką taśmę, co prawda nie czarną, ale w kolorze grafitowym. Może się taka do czegoś nada?
Fides |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
No ja widziałam ale też w srebrnym, a tak przy okazji mam pytanko, jak to mocujesz do tkaniny ? Bo ja mam taką taśmę ale ćwieki są stożkami i właśnie odcięłam jeden rządek i przyszywałam ręcznie co trzecią, czwartą sztukę, ale po przerywało się w niektórych miejscach. Babka w hurtowni mi mówiła żeby to na klej przymocować, ale jaki ? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
proponuję klej-nitka gutermanna HT2 można też podkleić zwykłą taśmą termo, najpierw przyprasować do spodniej strony, usunąć papier i przyprasować do tkaniny, jedyny problem to ciężar takiej taśmy ćwiekowej i niestety może się okazać konieczne żmudne przyszywanie ręczne ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
A nie lepiej przyszyć/wpiąć/wkręcić/wbić ... te ćwieki? Ja tam klejom nie ufam, ćwieki mogą odpadać po praniu.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Magda:te płaskie można maszyną,stożki tylko twoją metodą.
Fringo: nie mogę ich wbijać,wkręcać ani przyszywać,bo muszę z tej taśmy uszyć rękawki. Dalej szukam,was też bardzo proszę. |
|
Stara Gwardia
|
|
niestety , tylko srebrna... ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Kasia! Widziałam coś takiego dzisiaj! Babka ma tylko 2 metry w pasmanterii!!
Kto ma numer telefonu do Kasi - bardzo proszę, wyślijcie go do mnie - albo, Kasia, dzwoń ty, jeśli przeczytasz tego posta na czas: 791 225 070 Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.