Stara Gwardia
|
|
--- Ostatnio edytowane 2010-01-25 21:58:49 przez honia --- --- Ostatnio edytowane 2010-01-25 21:59:31 przez honia --- |
|
Mistrz Krawiectwa
|
|
Bardzo ładna i spódniczka i sukieneczka.Proste ciuszki są nieraz bardziej efektowne niż strojna sukienka.
A tak na marginesie ponętne kształty właścicielki spódniczki.......... |
|
Stara Gwardia
|
|
Mi najbardziej podobają się sukienki takie jak ta szara. Pasują zawsze, na każdą okazję można ją ubrać. Proste, klasyczne - SUPER!
Mam nadziję, że nauczę się tak szyć... |
|
Administrator
|
|
Zgadzam się z Monka - taka sukienka to klasa sama w sobie I faktycznie figurka I klasa :] ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria rabat10 - z tym kodem zakupy tańsze o 10%
* Susanna szyje - mój blog |
|
Stara Gwardia
|
|
Taka sobie? Te listki to chyba niełatwo było naszyć... ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie.
|
|
Stara Gwardia
|
|
Taka sobie świetna sprawa ))
A listki ,hmmm jestem też ciekawa ....czy może podkładana tkanina i zygzakiem obrzucana na wierzchniej stronie ? ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Stara Gwardia
|
|
Dziękuję za miłe słowa.Listki po wykrojeniu obrzuciłam mereżką,przypięłam do spódniczki i przyszyłam równiutko przy brzegu tak aby ścieg wtopił się w mereżkę.Niestety figurka nie moja tylko córuni.
--- Ostatnio edytowane 2010-01-26 17:53:07 przez honia --- |
|
Stara Gwardia
|
|
Piękne, podobają mi się , lubię takie sukienki ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Honia, musisz mi wybaczyć, bo ja się dopiero uczę. Co to właściwie znaczy "obrzucić mereżką"? Bo wiem co to jest mereżka i co to znaczy obrzucić, ale tak do końca nie jestem pewna o co chodzi... ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie.
|
|
Stara Gwardia
|
|
Jagódko już wyjaśniam ;obrzucić mereżką to znaczy takim gęstym ,drobnym ściegiem owerlokowym.Jest to ścieg, którym są wykańczane falbanki,apaszki.Myślę,że zrozumiesz ,chociaż w różnych zakładach różnie mówią na mereżkę.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.