Szpec od maszyn
![]() |
|
Zakrapianie naftą jest to bardzo stara i skuteczna metoda, tylko w odróżnieniu od penetratorów wymaga sporo czasu tj. od kilkunastu do kilkudziesięciu godzin. Nafta paruje i należy zakrapianie powtarzać kilkakrotnie kręcąc przy tym ręcznie kołem maszyny. Ważne aby później smarować olejem dedykowanym do maszyn do szycia, taki olej jest przeznaczony do pracy na zimno i ma małą gęstość (jest rzadki).
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Panie Bogdanie!
Serdecznie dziękuję za wpis. Liczyłam na to, że umieści Pan komentarz w tym wątku. Czy mogę z niego wnosić, że opis postępowania z maszyną, budzoną do życia, jest prawidłowy i Bamba12 nie zrobi krzywdy maszynie? Pozdrawiam Fides |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Opis jest dobry, dodam że nasączamy naftą do czasu, aż maszyna nie będzie stawiać oporów, jej mechanizmy mają lekko pracować, następnie oliwimy. Czynności kończymy wyczyszczeniem maszyny wewnątrz i na zewnątrz, tłuste plamy "łapią" kurz z powietrza. Co do wspomnianego wcześniej knota, to szybko nasącza się olejem, dla asekuracji można mu dać z 1 godzinę.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Panie Bogdanie,
Przywrócił mi Pan spokojny sen. Ogromnie dziękuję. Fides się ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za wszystkie uwagi.
![]() Dam znać, jak poszło. ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Czy jest ktoś na forum kto ma pełną instrukcję do maszyny Łucznik 720-724 i mógłby ja zamieścić? Posiadam Łucznika 723 jednak niestety bez instrukcji.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Czy jest ktoś na forum kto ma pełną instrukcję do maszyny Łucznik 720-724 i mógłby ja zamieścić? Posiadam Łucznika 723 jednak niestety bez instrukcji.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mam. Moje chomikarstwo jest przerażające.
![]() ![]() Postaram się zeskanować i przesłać Pani Administratorce Kochanej, aby umieściła w wątku z instrukcjami. Jeśli nie dziś, to dopiero we wtorek. Będzie dziś. Już się skanuje, trochę szkoda, że nie samo... Zrobione, wysłane do Administratorki. Teraz wszystko w jej rękach. --- Ostatnio edytowane 2020-03-21 14:01:56 przez violina64 --- --- Ostatnio edytowane 2020-03-21 15:32:57 przez violina64 --- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.